- Annons -

Avon Van Dyck är redo för final: ”Två bra lag på pappret”

Imorgon torsdag är det dags för den första finalmatchen i Allsvenskan mellan Njudungarna och Vargarna på Vetlanda Motorstadion. En duell som väntas bli mycket tuff.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

I Njudungarnas lag finns Målillaprodukten Avon Van Dyck som inför året är ny i Vetlandalaget och det har varit en mycket bra första säsong i klubben.

– Säsongen med Njudungarna har varit mycket rolig och lärorik. Det är god stämning i laget och det har blivit mycket körning för mig personligen, säger Avon Van Dyck.

För Avon själv har det varit en bra säsong där utvecklingen tagit flera steg framåt och enligt Avon är det flera faktorer som spelar in i den fina utvecklingen.

- Annons -

– Det är mycket som har fått min utvecklingskurva att gå uppåt. Allt från personlig träning, materialet i cyklarna, personer runt omkring mig och mycket körning.

Avon Van Dyck har haft en bra säsong hittills i Njudungarna och snittar över en poäng per heat. Foto: Erik Kruse

Hur ser du på kommande finalmatcher mot Vargarna?

– Det kommer bli tuffa finalmatcher, det är två bra lag på pappret. Synd att vi saknar både Mathias Pollestad och Emil Breum i den första matchen men vi ska göra allt för att ta hem segern imorgon.

Så sent som 2021 var Avon med och körde final med Dackarna i Bauhaus Ligan som då vann guldet. Men att det är final vill inte Avon lägger någon större vikt i.

- Annons -

– Jag tänker inte så mycket att på att det är final. Jag tror inte man ska stimma upp det utan ta det som en vanlig seriematch.

Vad blir viktigt för att kunna besegra Vargarna över två matcher?

– Hålla nerverna i schack för att minimera eventuella misstag. Men det viktigaste är nog att ge 100% och inte ge upp om det tar emot, avslutar Avon Van Dyck.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna