- Annons -

Daniel Davidsson välkomnar krocken på arenan: ”Har jag önskat sen 2020”

När Piraterna tar emot Rospiggarna hemma har det blivit en krock på arenan. Men det är inte bara negativt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det kommer bli trångt på Dunteberget under tisdagskvällen. Det arrangeras nämligen ett annat stort arrangemang på området samtidigt som Piraterna kör match.

– Folkracefestivalen är ju här uppe samtidigt, det är ett stort och ganska platskrävande evenemang. Där har vi lite att rodda med när det gäller parkeringar och allt sånt, säger Daniel Davidsson.

Krocken är dock inte bara negativt. Daniel Davidsson hoppas att det ska kunna leda till att Piraterna får en fin publiksiffra.

- Annons -

– Det här har jag önskat sedan jag kom in 2020. Folkracefolket är i Motala i stort sett hela veckan, de är ofta på Duntis och kollar eller meckar även när de inte kör. Kan vi erbjuda ett motorevenemang till på området med kraftigt rabatterade priser kan jag inte se varför de inte skulle komma.

Exakt hur mycket publik han tror kan komma vill han inte spekulera i.

– Jag spekulerar sällan i det där, men jag hoppas att vi kan nå vår bästa notering i år. Vädret ser ju vettigt ut, så det hoppas vi på.

Inför matchen mot Rospiggarna har Piraterna drabbats av ett tufft avbräck. Piotr Pawlicki kan nämligen inte köra.

- Annons -

– Piotr Pawlicki är skadad, han har ett brott i foten. Milik kommer istället för honom. Vi har lutat oss mycket mot bröderna Pawlicki i år. Trots att vi saknar honom så tycker jag att vi är bra nog för att vinna den här matchen hemma. Sen kommer ju Rospiggarna med ett bra lag som har mycket erfarenhet från Motala.

Piotr Pawlicki är fotskadad och missar båda matcherna den här veckan. Foto: Erik Kruse

Tisdagens match blir mycket viktig för Motalalaget som satt sig i en bra position inför avslutningen.

– Vi måste reda ut det här om vi ska till slutspel, vi har Gislaved borta imorgon (onsdag) och vi möter vi Indianerna hemma i ett derby i sista matchen. Vi är jätteintresserade av att ha kvitterat ut vår slutspelbiljett innan sista matchen.

– Vi har gjort det bra så här långt, nu gäller det att vi inte börjar tappa. Det gäller snarare att vi ska lägga i en extra växel, avslutar Daniel Davidsson.

Laguppställningar

Piraterna
1. Przemyslaw Pawlicki
2. Pawel Przedpelski
3. Oskar Fajfer
4. Oskar Polis
5. Vaclav Milik
6. Peter Ljung
7. Jonathan Ejnermark

Rospiggarna
1. Niels Kristian Iversen
2. Kim Nilsson (R/R)
3. Timo Lahti
4. Dimitri Bergé
5. Kai Huckenbeck
6. Antonio Lindbäck
7. Victor Palovaara

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna