- Annons -

Dåligt väder i hela Sverige – kan säsongsstarten skjutas upp? – ordföranden svarar

Det har inte direkt varit något härligt väder de senaste veckorna. Frågan är om det kommer påverka starten av årets Bauhausliga?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den svenska speedwaysäsongen drar igång den 7 maj. Då är det premiär i Bauhausligan. Vädret den senaste tiden har inte varit bra, men det ska vad det verkar bli bättre snart.

ESS ordförande Mikael Holmstrand svarar i ett meddelande till Speedwayfans.se kring hur han ser på att eventuellt skjuta upp premiären.

– Nej det tror jag inte. Det är inte ovanligt med bakslag i april och många banor hade kommit ganska långt i sina förberedelser innan veckans snöoväder. Vissa banor tar alltid lång tid på sig att torka upp och andra är klara snabbt, men till 7:e maj ska alla kunna vara klara. Sen kan det såklart bli väderpåverkningar ändå precis som vanligt på enskilda  platser och dagar, men den senaste veckans väder är inget problem och den närmaste prognosen ser bra ut för banarbete och upptorkning, skriver Mikael Holmstrand

- Annons -

– Årets premiär ligger dessutom redan ett antal dagar senare än normalt utifrån hur datumen faller i år. Första tisdagen i maj, som vi brukar starta, kan ju teoretiskt vara 1 maj så i år har vi nästan en vecka tillgodo redan som schemat ligger.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna