- Annons -

Chugunov vill ställa förbundet inför rätta: ”Accepterar inte diskriminering baserat på mitt ursprung”

Gleb Chugunov fick inte köra i danska ligan under den gångna veckan. Anledningen ska vara att han är född i Ryssland.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blev mycket uppmärksammat när Gleb Chugunov inte fick köra i Danmark. Nu berättar han om det inträffade.

Vi körde hela natten för att ta oss till Danmark och vi sov även på bussen. När vi hade en timme kvar till arenan, ringde klubben. De berättade för mig att det danska förbundet hade hindrat mig från att köra, på grund av mitt ursprung, säger Gleb Chugunov till Speedwaynews.pl.

– Jag blir väldigt glad över det stöd som jag har fått. Det känns som att ingen stödjer det danska förbundets beslut. Dagen efter ringde en av de stora sponsorerna till landslaget och berättade för mig att han avslutar samarbetet med dem. Det är många som har beklagat och bett om ursäkt, det är tydligt att många inte gillade det här, fortsätter han.

- Annons -

Nu vill den ryskfödde polacken ställa det danska förbundet inför rätta.

– Jag vill ha in alla dokument som handlar om det här beslutet till rätt institution som hanterar dessa frågor. Jag vet inte hur det fungerar, men jag vill försöka. Det är diskriminering baserat på mitt ursprung, och det accepterar jag inte.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna