- Annons -

Casper Henriksson efter första pallplatsen: ”Hade jag varit bra från början så…”

Casper Henriksson tog under fredagskvällen sin första medalj i SGP2-serien. Han slutade på en andraplats i Vojens.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det gick bra från start till mål när SGP2 speedwayen intog Vojens. Efter en fjärdeplats i förra rundan i Gorzow var det dags för Henrikssons första pallplats i SGP2.

– Jag är otroligt nöjd med resultatet idag, jag hade stolpe in hela vägen. Starterna var väldigt viktiga och jag fick till dem väldigt bra, säger Casper Henriksson.

I Bauhausligan har Casper tagit stora kliv i år. Han har även utvecklats i en positiv riktning i JVM.

- Annons -

– Det har gått bättre och bättre, jag började ganska dåligt i Prag men sen har det gått bättre. Jag tar steg hela tiden, om jag lyckas kvala in nästa år så ska jag försöka vara vassare från starten av JVM-säsongen.

Känner du att du kan ta en medalj nästa säsong?

– För min del var det ju deltävlingen i Prag som ställde till det, hade jag kunnat vara bra från början hade det kunnat bli medalj. Det är målet nästa år.

Nästa år är målet att ta medalj i JVM-serien. Foto: Erik Kruse

När det går så pass bra som det har gjort i år kan man tänka sig att det skulle vara lätt att man svävar iväg lite. Det är det inte tal om för Casper.

- Annons -

– Det går upp och ner, man får inte fokusera på det. När det går lite sämre får man försöka tänka på vad man gjorde när det fungerade bra.

Något värre firande blir det inte, det väntar snart en ny utmaning.

– Det blir åtta timmar ner till Gniezno, klockan 16 börjar tävlingen. Det blir till att sova i bussen, sen fokuserar vi på semifinalen i Polen imorgon.

Ett klassiskt speedwayfirande med andra ord?

– Ja precis, det blir ett firande i bussen, avslutar Casper Henriksson med ett leende.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna