- Annons -

Brobergs förklaring efter avstängningen: ”Visste inte att det innehöll ett förbjudet preparat”

Rasmus Broberg stängs av från allt tävlande i tre år. Det efter att amfetamin spårats i urinet i samband med en tävling.

- Annons -

Riksidrottsförbundet meddelade under fredagen att Rasmus Broberg stängs av på grund av doping. Till MVT berättar han om hur han ser på det inträffade.

– När det blir mycket får jag svårt att fokusera och så var det nu. Då fick jag tips av vänner och bekanta som har ADHD att jag skulle testa att ta medicin för att bli av med besvären. Sen tog jag beslutet att ta medicinen utan att gå till läkare först, det var misstaget jag gjorde. Jag hade ingen aning om att medicinen innehöll ett förbjudet preparat, det var jäkligt klantigt att inte kolla upp det.

Beslutet gör även att han inte får fortsätta vara domare i ishockey division 2.

– Så jag förlorar allt det och det är jobbigt just nu. Men det kommer bli bättre och nu är det skönt att få vara hemma och landa i allt. Det jag är glad för är att både domarföreningen jag är med i och de i Piraterna har haft en bra dialog med mig genom det här, säger Rasmus Broberg till MVT.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna