- Annons -

Är det här nästa års världsmästare?

Fredrik Lindgren gjorde sin bästa säsong någonsin 2023. Kan han höja sig ytterligare lite så har han chansen att bli bäst i världen nästa år.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter att ha gått vidare till semi i Kroatien tack vare högre världsranking och därefter slutat trea i den tävlingen så kände jag att det här kunde bli Fredriks år. Kanske skulle han få det där lilla extra flytet som krävs för att gå hela vägen? Så var det nästan, han fortsatte att leverera och han var ofta på topp när det behövdes som mest.

Lindgren stod för en fantastisk säsong, han presterade på topp i nästan varje tävling. Teterow får väl vara undantaget som bekräftar regeln. Bartosz Zmarzlik var i en klass för sig, även i år. Men Lindgren var i en klass för sig om man jämför med alla andra.

Fredrik Lindgren gjorde en otroligt bra säsong. Foto: Erik Kruse.

När vi går in i 2024 finns det massor av saker att bygga vidare på för svensken. Efter att ha gjort sin bästa säsong i karriären har han naturligtvis en bra och stabil grund att stå på.

- Annons -

Som han själv har poängterat vid flera tillfällen så handlar det om att vinna fler tävlingar. I år tog han sig till final många gånger, det är en bra början. Då får man mest troligt en medalj när vi summerar säsongen, men ska man bli världsmästare så behöver man stå överst på pallen. Någonting som Zmarzlik är expert på.

Jag har en bra känsla, jag tror att 2024 kommer bli Fredrik Lindgrens år. Efter att ha fått lite av en extrachans att vinna 2023 när Zmarzlik diskades så har han fått känna lite på känslan av att ha chansen hela vägen in till sista heatet. Det kommer att göra honom gott, dessutom så känns han mer motiverad än någonsin.

Jag tror att Fredrik Lindgren har alla chanser i världen att ta ett efterlängtat VM-guld 2024.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna