- Annons -

Anders Fröjd om vad som avgjorde matchen: ”Där fick Dackarna ett övertag”

När matchserien har nått sin mittpunkt lämnar Lejonen sin hemmabana med åtta poängs underläge. Ett par personliga misstag blev för mycket mot ett hetare Dackarna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Matchen inledde svängigt. Efter två heat ledde Dackarna, tre heat senare hade Lejonen vänt till fyra poängs ledning och efter tio heat var ställningen lika. Därefter tappade Lejonen greppet och halkade efter.

– Vi hade lite otur, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd efter matchen.

– Hampel stod och sov i heat sju och då blev det 21–21. Sen körde Henderson en ”touch the tape” i heat tio. Vi gav bort lite poäng till Dackarna. Så det där lilla försprånget vi hade blev uppätet av individuella misstag.

- Annons -

Att dessa två misstag skulle vara hela anledningen vill han dock inte påstå.

– Starterna var inte riktigt hundra. Idag var ju bana ett och tre klart bättre än två och fyra. Så har det inte varit de andra matcherna, faktiskt. Hemmalaget står ju sex gånger på ett och tre samt sju gånger på två och fyra. Där fick de ett övertag i att ha bana ett och tre en gång mer. Det, i kombination med två individuella misstag, gjorde att Dackarna ledde med sex poäng inför nomineringen. Sen vinner dom nomineringen med 7–5.

Fröjd erkänner även att det var ett tufft motstånd denna kväll.

– De var lite hetare än oss från start och genom första svängen idag. De gjorde en bättre första halva av varvet, eller vad säger man. Det är bara erkänna, Dackarna var hundraprocentiga. Vi var bara 98-procentiga. När man möter ett så bra lag, då är det inte större skillnad än så.

- Annons -

Åtta poängs underläge är långt ifrån en katastrof. Det finns ett stort hopp i Lejonens läger inför andra halvan av mötet mellan lagen.

– Det är åtta poäng, men det är ändå hanterbart. Vi kör bra i Målilla och får vi en bra start på tävlingen så har vi chans att vända det. De har några förare i sitt lag som faktiskt åker bättre på en lång bana. Andzejs Lebedevs är ju bättre på lång bana än han är på en ”normal” bana. Det gäller även Rasmus Jensen till viss del. Sen fick Janowski en fullpoängare idag. Jag vet inte när han var en fullpoängare i Bauhausligan sist. Det var en överraskning att han körde så bra idag. Han lämnade av folk i dagens match, tog 14+1 och slog Zmarzlik två gånger. Han var riktigt på hugget idag och igår tog han sig inte ens till semifinal i polska finalen.

– Så jag känner att vi är nog lite favoriter att vinna matchen i Målilla, men vi ska ju vinna med mer än åtta och det är det som är kruxet. Det är två bra lag och det kommer bli jättetight. Får vi en bra start på tävlingen kommer det avgöras i slutet. Får vi inte kontakt… Då kan det lätt rinna iväg. Förra året vann vi med 53–37 i semifinalen borta. Kunde vi göra det förra året kan vi göra det i år igen.

Oliver Berntzon var en av dagens ljusflimtarna enligt Anders Fröjd. Foto: Erik Kruse

Vad ser du som matchens ljusglimt från er sida?

– Zmarzlik tar 15 av 18 poäng. Många förväntar sig att han ska ta fullt, men han tar faktiskt 15 av 18. Med tanke på att han hade en dålig hemmamatch sist, tycker jag det är mest positivt. Sen att Oliver gör ytterligare en bra tävling. Jag tog bort honom ett heat för att stoppa in Zmarzlik, men det var ren otur. Han hade bana tre och Zmarzlik var snabb. Men Oliver fick åka heat 14, han tar viktiga poäng, han kör bra och har bra fart. Han har verkligen kommit igång bra. Så jag skulle vilja säga Oliver och Zmarzlik.

Även Casper Henriksson, Matias Nielsen och Daniel Henderson, bortsett från heat tio, får godkänt av lagledare Fröjd. Däremot är han inte riktigt nöjd med två av sina polska stjärnor.

– Hampel är lite ojämn idag. Kubera vet jag kan bättre. Han är bara 90-procentig just nu, säger Anders Fröjd, innan han avslutar:

– Men man ska ha respekt för att vi möter ett bra lag. Det är lätt att bli kritisk när man förlorar på hemmaplan, men man ska också veta att nu är det semifinal. Det är bästa lagen som gör upp och det är världsstjärnor i mer eller mindre varje heat. Så man måste vara lite nyanserad tycker jag, se helhetsperspektivet. Sen finns det alltid experter som har svar på allt, men det är inte så enkelt när det är två såhär bra lag, avslutar Anders Fröjd.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna