- Annons -

Anders Fröjd ger samma lag chansen i semin: ”1.5 klass bättre”

Lejonen tog sig vidare till semifinal efter att ha besegrat Indianerna. Nu väntar Dackarna i semifinalen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Över två matcher besegrade Lejonen Indianerna med 99–81. I tisdagens match i Gislaved kom laget ut starkt och skaffade sig ett bra försprång tidigt.

– Det var en ganska enkel promenad, vi dödar ju matchen direkt. Vi tar en femetta i det första heatet och en fyrtvåa i andra, då skiljde det tio poäng totalt. Det är svårt att hämta in det mot Lejonen på bortaplan. Jag fick aldrig den där riktiga adrenalinkicken, det var en ”walk in the park”, konstaterar Anders Fröjd.

Lagets insats överlag är Fröjd nöjd med, däremot så kanske inte poängen fördelades exakt på det sätt i laget som han trodde på förhand.

- Annons -

– Zmarzlik underpresterade, jag har aldrig varit med om att han inte vinner ett enda heat. Å andra sidan tog ju Oliver några poäng mer än vad vi kanske hade räknat med, så det gick väl på ett ut. Nu vill jag inte ta ifrån Oliver någonting, men 13 poäng i en kvartsfinal hör ju inte till vanligheten. Det är jätteroligt att vi fått igång honom efter den skada han har haft.

Bartosz Zmarzlik hade inte sin bästa dag. Han fick med sig 9+1 poäng. Foto: Erik Kruse

– Nielsen kommer in och gör det bra, jag visste att han hade bra form så det var inte så förvånande. Att Casper levererar på ordinarie var jätteviktigt. Han kommer vara ordinarie nästa vecka med. Nu har han fått känna på hur det är. Henderson krigar också bra, han tar några poäng.

Nu väntar Dackarna i semifinal, det är ett lag som är enklare att scouta än vad Västervik är.

– Det är ett lag som är byggt på nästan samma sätt som Lejonen, det är lätt att scouta. Vi vet vad som krävs. Det är enklare att möta Dackarna även om de är en lika svår motståndare om du är med på hur jag menar, Västervik har några förare som är exceptionellt bra om de har en bra dag. Dackarna vet man mer vad man får av. Då vet vi vad som krävs för att vinna, de påminner om Indianerna fast 1.5 klass bättre. Det kommer krävas två bra matcher, framförallt hemma.

- Annons -
Dackarna blir Lejonens nästa motståndare. Foto: Erik Kruse

Mateusz Cierniak har ett skadat nyckelbensfäste, trots det verkar det som att han kommer att köra innan tisdagens första semifinal i Gislaved. Oavsett så är han inte aktuell att köra. Anders vill ge samma lag chansen igen.

– Jag kommer inte att köra Cierniak, han kommer säkert köra polska juniorfinalen under onsdagen för att inte bli avstängd. Även om han kör skadad där och i U19-EM i helgen så är han inte aktuell. Jag har bestämt mig för att ge Matias rätt förutsättningar. Det går inte att läka så fort. Matias är i slag så jag väljer att vila Cierniak till veckan efter, jag vill ge förarna den tryggheten.

Hur kommer det sig att Zmarzlik inte tog fler poäng?

– Han kom med Cardiffgrejer istället för Gislavedsgrejer, de stod och tvättade till klockan 01 i natt, sen åkte de direkt till Cardiff. Han är så bra så han kan åka på 270-metersgrejer på en 370-metersbana. Men nästa gång gör han nog inte om det. Han var väldigt irriterad över att grejerna inte gick som han ville, avslutar Anders Fröjd.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna