- Annons -

Viktigt möte när Piraterna och Smederna drabbar samman: ”Har gått som en ångvält”

Under tisdagskvällen är det återigen dags för matcher i den svenska Bauhausligan. Så här i slutet av säsongen är det tre väldigt viktiga matcher.

- Annons -

I Motala tar Piraterna emot Eskilstuna Smederna i ett möte som är av stor vikt för båda lagen. För hemmalagets del handlar det om att plocka två poäng och förbättra möjligheten att ta en slutspelsplats. Blir det seger ser det bra ut för Motalalaget. Man är starka 1-5, utmaningen lär bli reservkampen. Positivt för dem är att både Piotr Pawlicki och Vaclav Milik är tillbaka i laget.

Till Motala Vadstena Tidning ger Daniel Davidsson sin syn på det som väntar.

– Vi behöver leverera en maxprestation i stort sett. Smederna har gått som en ångvält genom serien och krossat i stort sett allt de har mött. Vi behöver lite stolpe in, främst för Broberg och Liljekvist på reserven. Det gäller att inte vara blanka där mot ett lag som Smederna, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

För Smedernas del är matchen viktig i kampen om att vinna grundserien, alternativt sluta tvåa och gå direkt till semifinal. Utöver Pontus Aspgren som varit skadad sedan slutet av april så saknar man även Kacper Woryna och Grzegorz Zengota. Mötet i Motala är helt klart en match Smederna måste vinna om de ska vinna serien.

- Annons -

Jerker Eriksson ger även han sin syn på matchen.

– Man måste alltid vara med och ha koll på sin lagkamrat ut förstasvängen. Ibland kan det till och med vara nyttigt att köra bort sin kompis för att ta en trea. Piraterna skulle behöva en bra svensk men jag tror ändå att det blir en jämn och tuff match för Davidsson har fått ihop ett bra lag till matchen, säger Jerker Eriksson till MVT.

Robert Lambert och Smederna har haft en bra säsong så här långt.

Laguppställningar

Piraterna (32 poäng)
1. Piotr Pawlicki
2. Jonas Seifert-Salk
3. Oskar Fajfer
4. Luke Becker
5. Vaclav Milik
6. Alexander Liljekvist
7. Rasmus Broberg

Eskilstuna Smederna (58 poäng)
1. Dan Bewley
2. Pontus Aspgren, (R/R)
3. Robert Lambert
4. Peter Kildemand
5. Michael Jepsen Jensen
6. Patryk Wojdylo
7. Joel Andersson

Matchen visas på C more och börjar 19:00.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna