- Annons -

Victor Palovaara: ”Då kan jag bli som förra året eller bättre”

Victor Palovaara hade ett grymt 2022, i år har det gått tyngre. Nu är han dock någonting positivt på spåret.

- Annons -

Efter matchen mellan Njudungarna och Solkatterna i Allsvenskan konstaterar Victor Palovaara att han gjorde en bra tävling.

– Det kändes bra, jag åkte väldigt bra och känner att jag börjar komma tillbaka till det som var innan. Jag försöker släppa det som varit den här säsongen och hitta tillbaka, säger Victor Palovaara.

2023 har inte varit hans år, det gick snett redan från början. De skador han ådrog sig tidigt har inte läkt under säsongens gång.

– Jag började med en skada där jag bröt handleden, jag åker med ett brutet båtben och två andra brutna ben i handen. De vill inte läka, det har varit brutet sedan april och det ser ut som att det nästan är nybrutet. Jag vet inte vad det är, handleden har läkt men det är segare med det andra.

- Annons -
Det har inte gått värmlänningens väg i år.

Hur mycket har skadorna påverkat resultaten?

– Jag har vant mig vid att jag har ont, det har mer satt sig i skallen. När det har gått tungt så har självförtroendet dippat. Då är det lätt att skylla på att det är handen som är problemet. Det tog ganska hårt på mig att inte få åka i Polen efter det fina fjolår som jag hade där. Nu känns det som att det börjar bli roligare igen.

För att komma tillbaka till den fina form som han hade 2022 finns det en sak som han själv känner blir väldigt viktigt.

– Det är bara att fortsätta som jag gör nu, åka och ha roligt och hitta tillbaka lite till grunderna. Har jag ett leende på läpparna och brinner för att åka speedway så vet jag att jag är duktig. Då kommer resultaten, då kan jag bli som förra året eller ännu bättre.

Att resultaten inte gått hans väg i år har varit tufft. Samtidigt så tänker han positivt och blickar framåt.

– Det har varit tufft, jag har haft väldigt stora mentala problem. Jag har väldigt höga krav på mig själv, det kan nog vara bra att få ner dem lite. Jag har inte glömt bort det på ett år, nu har vi hittat grejer som funkar med, avslutar Victor Palovaara.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna