- Annons -

Vetlandaikonen klar för Dackarna: ”Har massor av rutin”

Förra årets svenska mästare Dackarna har de senaste veckorna drabbats av flera tunga skadesmällar. Nu väljer lagledningen att agera och plocka in en ny förare.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Sedan tidigare är Noel Wahlqvist borta för en skadad handled och i gårdagens match mot Smederna var oturen framme för Filip Hjelmland som också fick en smäll mot handleden, hur statusen är där i skrivande stund oklart. Men lagledningen väljer för säkerhets skull att agera och plocka in en ny förare, vilket blir den tidigare Vetlandaikonen Tomas Jonasson.

Den nu 35-årige Tomas Jonasson är i år tillbaka på speedwayhojen efter ett års avstängning. Han kör för Griparna i Allsvenskan där han snittat 1.889 poäng per heat hittills i år. Tomas deltog också i den individuella SM-finalen där det blev en 13:e plats totalt.

- Annons -

– Vi är i ett prekärt läge med långtidsskador på förare och  är väldigt sårbara om det blir fler skador.

– THJ kommer vara startklar för nästa veckas hemmamatch mot Lejonen, vi får in en förare som har massor av rutin och han är riktigt sugen på att köra speedway för Dackarna. Vi har haft bra samtal under senaste veckorna och nu har vi kommit fram till en lösning och ser fram emot att få in THJ i lagtruppen, säger lagledaren Mikael Teurnberg till klubbens hemsida.

Tidigare har Tomas kört för Vetlanda, Lejonen, Rospiggarna och Piraterna i svenska Bauhausligan. Ingångssnittet 2024 ligger på 0.500.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna