- Annons -

Tung kväll för Dackarna: ”Man kan inte vinna med två man”

Det blev en tuff kväll för Dackarna när man gästade Eskilstuna. Regerande mästarna tappade tidigt kontakten och lyckades aldrig riktigt komma tillbaka.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Ett underläge med 10 poäng efter fyra heat. Ett flertal förare som underpresterade. En förare som utgick med skada. Denna tisdag kom att bli en kväll att glömma för Dackarna. Ingenting ville riktigt gå rätt och saknaden av sina toppförare kom att bli stor.

– Vi förlorade med 16 poäng, konstaterar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg efter matchen.

– Men det fattas ju det starkaste vi har. Varken (Brady) Kurtz eller (Dan) Bewley är med och Noel Wahlqvist är också skadad. Det blir för mycket. Dessutom har vi liksom tre förare som tar en poäng, då blir det tufft.

- Annons -

De tre förarna Mikael pratar om är Avon van Dyck, David Bellego och Filip Hjelmland. Av dessa tre var det endast Bellego som tog en poäng och det mot sin egen lagkamrat i reservheatet. Dessutom åkte Filip Hjelmland omkull i sitt andra heat och utgick från matchen. Han såg ut att ha ont när han passerade genom depån och höll sig för handleden. Mikael Teurnberg har dock inte hört någon status på Filip.

– Nej det har jag inte, det får jag höra imorgon.

Han vill dock inte skylla förlusten på att Filip utgick.

– När man kommer med ett lag som inte är det bästa laget, då vet man att alla måste överträffa sig själva. Annars blir det tufft. Det var ju (Andzejs) Lebedevs och Rasmus (Jensen) som höll ihop det, men man kan inte vinna med två man. Så enkelt är det.

- Annons -

Har du börjat fundera på några förändringar i truppen?

– Nej, jag behöver inte förändra något. Jag har ju förare. Kurtz är ju skadad och Bewley åker inte alla matcher, han skulle inte vara med idag. Nu åker Bewley nästa match. Vi har en bred trupp. Det här var väl inte det bästa laget vi kom med. Det är bara köra på nu och ta sig till slutspel, det är målsättningen. Hoppas alla är tillgängliga där och har formen.

– Det är en lång säsong kvar, men det går ändå fort. Det här var ju femte matchen och det är nio matcher kvar.

Nästa vecka väntar en hemmamatch mot serieledande Lejonen. Det är en match Mikael inte riktigt hunnit tänka på än.

– Vi får se vilka som är tillgängliga, med skador och sånt. Vi ska komma härifrån nu och få status på allting.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna