- Annons -

Västervik klara för final – så går tankarna om stjärnan: ”Daglig kontakt”

Västervik blev klara för final efter att man slagit ut Rospiggarna i semifinalen. Nu väntar Dackarna i finalen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Banan i Hallstavik var inte bra under tisdagen, då blev en annan aspekt viktig för att lyckas ta sig vidare. Morgan Andersson berättar om hur tankarna gick i laget.

– Vi prata mycket om det mentala, att man ska vilja vinna. När banan blev som den blev igår så vinner det lag som är bäst förberett mentalt. Vi ville gå ut starkt och få det här klart så fort som möjligt. Vi ville inte behöva vänta till nomineringsheaten. Jag tycker att vi gör en bra match. Det blev lite avslaget när vi hade avgjort, jag sa även till killarna att inte kasta in näbben i onödan. Vi ville inte riskera fler skador, säger Morgan Andersson.

Det finns en person som Morgan vill hylla i samband med att banan blev som den blev.

- Annons -

– Stefan Andersson Skill gjorde ett bra jobb som domare, jag är väldigt glad att vi hade honom på plats. Han såg till att banpersonalen fungerade och att vi fick ordning på banan. Han gjorde ett kanonjobb. Vid heat sex sa jag till honom att han skulle ut och titta på banan, då avbröt han tvåminutaren och gick ut och tittade. Då såg banan inte rolig ut alls. Vi hjälptes åt, Andersson gjorde ett djävulskt jobb så banpersonalen fick ordning på banan.

Västervik är nu klar för sin första final på 16 år. Där väntar lokal rivalen Dackarna.

– Det känns bra, jag är jättenöjd med att vi klarade semifinalerna med tanke på att Tai försvann några dagar innan semin. Att möta Dackarna bli häftigt, det är våra närmsta rivaler.

Västervik är klara för sin första final på 16 år. Foto: Erik Kruse

Tai Woffinden är som sagt skadad, om han kommer köra någonting mer för Västervik i år är för tidigt att säga.

- Annons -

– Det får tiden utvisa, vi får se lite. Jag har daglig kontakt med Tai, det kommer vara på håret. Det är en av anledningarna att vi börjar hemma. Han har definitivt inte sagt nej till den 26:e. Det är från dag till dag, det kan stå lite still efter några dagar. Jag pratade med honom i morse, vi får se hur vi gör.

Dackarna saknar Maciej Janowski som har brutit foten. Morgan menar att de kan hantera en skada på honom bättre än vad Västervik kan med Tai.

– Dackarna har så grymt stark topp fem så de kan hantera en skada på någon av dem bättre. Deras lag är byggda på ett annat sätt, vi har byggt vårt lag på två stora toppar. Vår chans sportsligt om vi har samma lag är att göra en bra hemmamatch.

– Någon siffra går inte att säga, men det är ett stort tryck. Ska man ha VIP eller något sånt bör man nog kontakta oss ganska snart. Vi har haft bra stöd hela året, vi marknadsför oss stenhårt. Vi kör lite gratis bussar från södra delen av staden. Dackarna kommer med många supportrar med, det är extra roligt, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna