- Annons -

Vargarna föll efter märkliga situationen: ”Jag vill inte uttala mig om den”

Det såg länge ut att bli en ny jämn match när nykomlingarna Vargarna tog emot Smederna. Det kom dock att bli stora siffror, efter att ett par konstiga situationer ägde rum.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Återigen höll det på att bli en jämn hemmamatch för nykomlingarna Vargarna. Efter att säsongens två första hemmamatcher slutat i förlust med 43–47, var siktet inställt på seger mot Smederna från Eskilstuna. Länge höll Vargarna motståndet stången och flera gånger var man uppe i ledning. Till slut blev Smederna dock för starka och på slutet rann siffrorna iväg.

– Vi är med i elva heat, konstaterar Vargarnas lagledare Mikael Wirebrand efter matchen.

– Sen har vi inte råd att åka på en tvåminutare eller en uteslutning. Det fungerar inte. Det måste gå med oss hela tiden för att vi ska kunna ta segrar. Det känns lite surt, måste jag säga.

I heat tolv uppstod en förvirrad situation, där Vargarnas Niels Kristian Iversen uteslöts på grund av tvåminutersregeln. I heatet efter toppades Iversen återigen in. Det blev en toppning som inte gick hem, då han föll och uteslöts. Mikael är inte helt nöjd med situationerna efter matchen.

– Jag kan inte förklara och domarens förklaring till mig är… Jag vill inte uttala mig om den. Det är jättekonstigt. På sätt och vis tycker jag synd om domaren, för det blir galet. Det blir några galna heat, framförallt 12 och 13. Det blir jättegalet för henne.

– I heat 13 är de (Smederna) över linjen i första böj. Där skulle liksom heatet stoppats. En av deras förare är över linjen, det syns tydligt. Hon vill inte gå ner och titta på det. Sen blir det en uteslutning där hon dömer utifrån vad hon tycker, det säger jag inget om. Men det värsta är som sagt att in i böj är en av deras förare över linjen och det är inte bra.

Var det där luften gick ur er?

– Jo men så är det. Miskowiak var i ledning. Vi har möjlighet till 3–3 och då hade vi haft möjlig chans i matchen. Istället blev det omstart och 5–1 i baken, så det är klart, då är vi borta.

- Annons -

Hittills i år har Vargarna haft lite av stolpe ut på hemmaplan, men någon förändring är än så länge inte aktuell.

– Vargarna har byggt en trupp utefter vad vi har för förutsättningar. Vi kommer inte göra bort oss ekonomiskt för att ta in någon superstjärna. Sen om vi gör någonting, det får vi se. Vi har ingen panik. Vi vill göra så mycket bra resultat som möjligt i år. Vi vill helst vinna våra hemmamatcher allihopa, men nu har vi inte gjort det. Det är väl kanske där vi är, att vi ska försöka knyta ihop säcken hemma. Sen kan vi störa ett och annat lag borta också, det har vi bevisat.

Redan nästa vecka väntar ett nytt möte mellan Vargarna och Smederna, då i Eskilstuna. Hurvida svensk speedway ska köra dubbelmöten eller inte har varit på tapeten flera gånger, men vad tycker Mikael?

– Jag tycker personligen det är en positiv sak. Sen är jag inte i Eskilstuna än, jag måste smälta det här litegrann först. Men jag är för att ha back-to-back, antingen vecka efter vecka, eller tisdag-onsdag. Det viktiga om man kör tisdag-onsdag är att man har möjlighet att ha med alla förarna, vilket många lag inte kommer ha tisdag-onsdag när vi möter Indianerna. Det går en dansk semifinal i det danska mästerskapet på onsdagen, så det är många lag som kommer vara utan förare där.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna