- Annons -

Vargarna är en bra början – när vi kommer dit har vi en hälsosam situation

Att Vargarna ser ut att gå upp till Bauhausligan är jättepositivt. Inte bara för dem själva utan för hela sporten i Sverige.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

En högsta serie ska naturligtvis innehålla upp och nedflyttning, det borde vara självklart. Men ibland är det inte möjligt, speedwayen har varit ett exempel på det de senaste åren. Att Vargarna ser ut att komma tillbaka är därför jättepositivt.

Det känns väldigt bra att det återigen är åtta lag i Bauhausligan, det är viktigt. Vad som också är viktigt är att man visar att det går att gå upp, det går att ta den långa vägen och bygga upp en fungerande klubb.

Att det går att ta sig upp från andraligan till förstaligan tror jag är nödvändigt. Det är det jag har saknat med Allsvenskan de senaste åren. Det har inte varit något lag som velat gå upp. Att Vargarna nu visade att det går hoppas jag kan inspirera flera klubbar.

- Annons -

Tänk om Njudungarna kunde göra samma resa om några år. Masarna och kanske Valsarna något år efter det.

Kan vi komma till ett läge där 2-3 klubbar i Allsvenskan vill upp tror jag att det hade varit en väldigt hälsosam situation. Nu när vi har åtta lag i Bauhausligan, så har vi chans att satsa på Allsvenskan, få det till en fungerande serie och bygga underifrån.

När de allsvenska klubbarna är redo ska det naturligtvis gå att åka ut från Bauhausligan, fyra lag till slutspel och resten kämpar för att gå till slutspel eller alternativt hänga kvar.

Då skulle klubbar med ekonomiska bekymmer kunna göra omtag i Allsvenskan och komma tillbaka om något år.

- Annons -

Där är vi inte än, sannolikt är vi inte där på många år. Men Vargarna är en bra början, de visar att det fortfarande går att gå upp från Allsvenskan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna