- Annons -

Två lag försvinner och två tillkommer – så blir förändringarna i Premiership

Igår blev det officiellt att den brittiska högstaligan SGB Premiership kommer beså utav sju lag fortsatt kommande säsong.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den brittiska ligan avslutade under oktober månad där Sheffield Tigers stod som ligamästare efter finalvinsten mot Ipswich Witches. Dystrare från årets högsta serie är att Wolverhampton Wolves och Peterborough Panthers kommer försvinna från ligan och inte komma till start alls nästa år.

Men desto ljusare var gårdagens nyhet när det blev officiellt att Birmingham Brummies och Oxford Cheetahs tar steget upp till landets högsta serie.

Birmingham Brummies är en anrik klubb i England och körde senast 2014 i den högsta serien. Genom åren har de haft flera profiler i laget och världsmästare såsom Hans Nielsen och Jason Doyle.

- Annons -

Senast Oxford Cheetahs körde i landets högsta serie var 2007. Till säsongen efter lades klubben ner och sedan kördes det ingen ligaspeedway på Oxford Stadium fram tills 2022 när laget återstartades i andraligan SGB Championship. Oxford blev brittiska mästare 1987 och även dem har haft flera profiler i laget genom åren såsom Tony Rickardsson, Greg Hancock och Nicki Pedersen.

Övriga lag i SGB Premiership 2024 är Sheffield Tigers, Ipswich Witches, Belle Vue Aces, Leicester Lions och King’s Lynn Stars

Andra förändringar till nästa år i England är att alla klubbar i högsta serien kommer använda slumpgenerator vid starten, alla förare i laguppställningen kommer kommande säsong att vara tillgängliga i nomineringsheatet. När det gäller gästförare nästa säsong så kommer en förare endast att kunna gästa ett lag i slutspelet, vilket även innebär att en förare inte kan gästa någon annan klubb om ens egna lag finns med i slutspelet.

I England får man också anordna Testimonial för en lång ch trogen tjänst i landet som förare. Till 2024 är det klart att dansken Thomas Jörgensen och britterna Kyle Newman, Charles Wright och Kyle Howarth kommer hedras med ett Testimonial.

Uppgifter: Före detta GP-förare klar för nykomlingen
- Annons -

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna