- Annons -

Tommy Rander om snitten till nästa år: ”Segrande lag sätter taket”

Tommy Rander är en stor profil inom speedwaysporten, han ger oss sina tankar om säsongen så här långt. Han passar även på att fundera lite kring snitten till nästa år.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Det har blivit dags för slutspel i Bauhausligan, för att ladda upp för det låter vi Speedway Racings Tommy Rander ge sin syn på grundserien och det stundande slutspelet.

– Det har varit permanent höst tycker jag, hela vägen från början av juli till nu. Det har gjort att det blivit en hel del trista matcher. Sen att lagen kommer med dåliga uppställningar till vissa bortamatcher tycker jag är en pest. Det måste man på ett eller annat sätt få stopp på. Annars tycker jag att det har varit bra, det jämnade till sig mot slutet. Det är två lag som ryckt sig loss, annars har det varit spännande, säger Tommy Rander.

Utöver det så finns det en sak till som han tycker sticker ut med grundserien.

– Smedernas misslyckande, för det måste man väl kalla det. Delvis så är de ett offer för snittreglerna som inte är kloka. Sen undrar jag om det inte blev lite orimligt med Woryna och Drabik i samma lag, de är bra förare var och en för sig. De hade nog även lite för svaga reserver skulle jag säga.

- Annons -

Tommy har en lösning som han gärna hade sett gällande snittreglerna. Det har han velat se i många år.

– Jag har alltid velat ha flytande tak och golvsnitt. Segrande lag sätter taket och näst sista lag sätter golvet, sjunde laget är för svagt, annars hade de ju inte blivit sist. Det är bättre för alla, inget lag behöver dumpa förare. Ett lag som Smederna som man bygger upp över flera år får man ju riva ner direkt som det är idag, det är absurt. Har man flyttande snitt så sätts det på banan och det är så det ska vara.

Hur ser du på de stundande kvartsfinalerna?

– Det är ganska öppet, jag tittar på Indianernas lag mot Lejonen, deras uppställning är inte dålig. Väldigt mycket kommer avgöras i väst sex och sju, frågan är om Indianernas toppar kan lägga sig på Lejonens toppar. Zmarzlik tror jag inte att de kan göra så mycket åt. Det är nog en ganska öppen affär.

– Rospiggarna mot Piraterna är också ganska öppet, det är två speciella banor. Det blir två ovissa kvartsfinaler, men jag tror inte att något av lagen har en suck mot Västervik eller Dackarna. För en gångs skull tror jag att kvartsfinalerna kan bli väldigt intressanta.

Hur slutar kvartsfinalerna då? Tommy har klart för sig hur det går.

– Jag tror att Indianerna grejar Lejonen, Rospiggarna grejar Piraterna. Rospiggarna har nog seriens bästa reserver, avslutar Tommy Rander.

Adam Holman
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna