- Annons -

Tidigare masförares son går i pappas fotspår: ”Väldigt exalterad över att tävla i Sverige”

Masarna gick idag ut med sin nästa förare i truppen inför kommande säsong. En förare som de hittat på den brittiska ön i Atlanten, i form av Jack Smith.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

I början av 2000-talet körde den då brittiske VM-föraren Andy Smith för Masarna i svenska ligan. Nu går hans son Jack Smith i samma fotspår genom att krita på för samma klubb som sin far.

Den nu 25-årige britten började med speedway som 14-åring i Australien och tidigt i karriären vann han delstatstitlar vilket gjorde att han flyttade tillbaka till England och Europa. Som 16-17 åring skrev han på för Birmingham Brummies och vann då ligan med klubben och blev även årets förare samt trea i brittiska U19-mästerskapet.

– Mina förväntningar är alltid höga eftersom jag alltid vill vinna och göra mitt bästa. Jag är väldigt exalterad över att tävla i Sverige för första gången och jag hoppas kunna hjälpa laget att vinna matcher och sluta så högt upp i tabellen som möjligt, säger Jack Smith till Masarnas facebook.

- Annons -

Masarna blir första klubben i Sverige för Jack Smith som kommer att ha med sig sin pappa Andy i depån som mekaniker. Ingångssnittet kommer ligga på 2.000.

Masarna 2024
Timo Lahti, 2.494 (NY)
Adrian Gala, 2.334 (NY)
Philip Hellström Bängs, 2.275 (NY)
Michael Thyme, 2.000 (NY)
Jack Smith, 2.000 (NY)
Alexander Liljekvist, 0.788 (NY)
Eddie Bock, 0.744 (NY)
Isak Lundquist, 0.700(NY)
Emil Millberg, 0.525 (NY)
Aleks Lundquist, 0.500 (NY)
Alfred Åberg, 0.500 (NY)

Viktor Stendahl
foto: Linda Ninna Svensson
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna