- Annons -

Tankar inför kvällens matcher: Två lag behöver revanschera sig

Ikväll körs det tre matcher i den svenska Bauhausligan. Det är tre viktiga matcher även om det fortfarande är tidigt på säsongen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

I Motala tar Piraterna emot Rospiggarna. För Piraternas del har man möjlighet att ta tredje raka hemmasegern och alltså få en smaktstart på årets säsong. En betydligt bättre inledning än vad jag hade trott på förhand.

Rospiggarna har inlett säsongen svagt, förvisso har man mött starkt motstånd i form av Lejonen borta och ett dubbelmöte med Smederna. Två av de topptippade lagen. Idag är det lite upp till bevis för Peter Janssons manskap. Då vill det till att Kim Nilsson kommer upp i den form han brukar.

I Motalamatchen ska det bli intressant att se om Piotr Pawlicki kan fortsätta sin fantastiska form i Sverige. Det ska även bli mycket spännande att se Victor Palovaara köra. Värmlänningen har inlett säsongen på ett fantastiskt vis.

- Annons -

Piraterna
1. Wiktor Lampart
2. Jakub Jamróg
3. Tomas H Jonasson
4. Jonas Seifert-Salk
5. Piotr Pawlicki
6. Rasmus Broberg
7. Vaclav Milik

Rospiggarna
1. Timo Lahti
2. Victor Palovaara
3. Andzejs Lebedevs
4. Szymon Wozniak
5. Kim Nilsson
6. Kai Huckenbeck
7. Daniel Henderson

Kommer Rospiggarna från Hallstavik att studsa tillbaka ikväll?

I Avesta så kör Masarna hemmapremiär när de regerande svenska mästarna Dackarna kommer på besök. Masarna har inlett säsongen med två raka förluster i två jämna matcher borta mot Indianerna och Piraterna. För Masarnas del blir det viktigt att ta två poäng för att känna att man har hugg på slutspel. Viktigt då blir att Antonio Lindbäck kommer upp i den nivå som han kan hålla på hemmabanan.

För Dackarnas del så har man blandat och gett lite i sina två första matcher. Efter en snöplig förlust borta mot Piraterna studsade man tillbaka och vann mot Indianerna hemma. Den här veckan kör man två matcher, bra resultat i båda matcherna kommer bli viktigt för att inte tappa mark i kampen om topplaceringar. Som vanligt för Dackarna kommer det bli viktigt att Maciej Janowski levererar bra med poäng. Någonting han verkligen gjorde förra veckan.

- Annons -

Masarna
1. Krzysztof Buczkowski
2. Rohan Tungate
3. Przemyslaw Pawlicki
4. Adrian Gala
5. Antonio Lindbäck
6. Philip Hellström Bängs
7. Ernest Koza

Dackarna
1. Brady Kurtz
2. Luke Becker
3. Jacob Thorssell
4. Rasmus Jensen
5. Maciej Janowski
6. Adam Ellis
7. Ludvig Lindgren

Kan Antonio Lindbäck höja sig och visa vägen för sitt lag?

I Kumla tar Indianerna emot Västervik i vad jag vill kalla för en oviss match. Hemmalaget lyckades tillslut besegra Masarna hemma i premiären. Veckan därpå inledde man starkt borta mot Dackarna, vilket hjälpte föga då Målilla laget stod som segrare efter 15 heat. Viktigt för Indianerna kommer bli att Grahnbröderna kan köra jämnt i reservkampen och att Chris Holder som inlett säsongen starkt kan hålla jämna steg med Fredrik Lindgren.

Västervik har så här långt bara kört en match. Den var hemma mot Piraterna och siffrorna skrevs 55–35 till hemmalagets fördel. Västervik hemma är en svår nöt att knäcka, ikväll får vi se hur de kör på bortaplan. Som vanligt vill det till att Fredrik Lindgren som nu är tillbaka på sin gamla hemmabana levererar duktigt med poäng. Som jag nämnde tidigare får även Peter Ljung och Noel Wahlqvist viktiga roller från sina reservplatser.

Kan Västervik följa upp förra veckans storseger med en vinst på bortaplan?

1. David Bellego
2. Niels Kristian Iversen
3. Chris Holder
4. Norbert Krakowiak
5. Max Fricke
6. Jonatan Grahn
7. Gustav Grahn

Västervik
1. Bartosz Smektala
2. Jaimon Lidsey
3. Fredrik Lindgren
4. Gleb Chugunov
5. Pawel Przedpelski
6. Peter Ljung
7. Noel Wahlqvist

För att summera så har vi tre intressanta matcher där Rospiggarna och Masarna har revansch att utkräva efter en tuff start på säsongen. Matcherna ses i vanlig ordning i C mores kanaler.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna