- Annons -

Tai Woffinden om att köra för Västervik: ”Jag gillar verkligen Morgan”

På GP-seriens mediadag passade jag på att fråga Tai Woffinden om hur han ser på att köra i Sverige igen. Valet att köra för Västervik beror mycket på Morgan Andersson.

- Annons -

Tai Woffinden har gjort flera förändringar inför den kommande säsongen. Bland annat så flyttar han från England till Polen, han gör vissa förändringar i sitt team och han kör i Sverige igen.

– I september förra året bestämde jag mig för att göra vissa förändringar. Vi sålde huset i Polen och gjorde om vissa saker i teamet, jag skrev kontrakt i Sverige för att få en extra tävlingsdag i veckan. Jag har funderat och jobbat hela tiden sedan september för att hitta ett bättre koncept i år, säger Tai Woffinden.

Tai Woffinden är i år tillbaka i den svenska ligan. Där kommer han att köra för Västervik.

Att han flyttar tillbaka till England beror på flera saker.

– Det är skönt att bo i ett engelskspråkigt land, Riley ska snart börja i skolan så jag vill att hon ska gå i en bra engelskspråkig skola. Det är även viktigt att ha familjen nära, inte en flygresa bort utan snarare en promenad.

- Annons -

2022 körde inte Tai Woffinden i Sverige, den kommande säsongen ska han köra för Västervik.

– Jag slutade köra i Sverige för att få en lite luftigare kalender, jag fick tid till att vara med familjen och se barnen växa upp vilket är superviktigt. Nu ska barnen snart börja skolan så då kan jag vara borta lite mer under veckodagarna, då kör jag gärna i Sverige igen. Det känns bra att få köra en extra dag i veckan.

Att valet föll på Västervik beror främst på en sak.

– Jag gillar verkligen Morgan, säger britten med ett brett leende.

Morgan Andersson är en av de stora anledningarna till att Tai Woffinden valde Västervik.

– Det är även en bra bana, det är som en blandning av flera banor i en. Den är ganska teknisk men man kan även köra den som om det vore en längre bana, jag ser verkligen fram emot att köra där.

Vad tänker du om Västerviks lagbygge?

– Vi har ett bra lag, vi ska vara med däruppe och slåss om SM-guldet, avslutar Tai Woffinden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna