- Annons -

Tai Woffinden: ” Ett guld skulle betyda allt”

I somras kom den brittiska storstjärnan Tai Woffinden tillbaka till svenska ligan där han numera representerar Dackarna. Efter matchen mot Lejonen berättade han om hur han ser på årets säsong och vad ett guld med Dackarna skulle betyda.

- Annons -

Dackarna har ett stjärnspäckat lag i år, den förare i laget som har flest VM-guld är britten Tai Woffinden. När vi möts i depån efter Dackarnas avancemang till semifinalen är det en nöjd Tai som ställer upp på intervju.

– Vi gör en bra match, vi gör det vi ska och går vidare till semifinal. Det kommer bli tufft men vi vet vilken kapacitet vi har och kommer göra allt för att ta oss till final, säger Tai Woffinden

För egen del tycket han att det kändes bra, det kan dock bli bättre.

– Det kändes okej, så länge jag inte kör fullt kan det alltid bli bättre. Vi kämpar på.

- Annons -

Tai är som sagt tillbaka i Sverige, en liga han gillar att köra i.

– Jag njuter av att vara här, det är skönt att kunna köra med lite mindre press, det gör att man kan njuta mer.

Det råder inga tvivel om vad som kommer krävas för att Dackarna ska gå hela vägen i år.

– Vi kommer behöva att alla tar poäng, annars går det inte.

Säsongen som helhet är Tai inte speciellt nöjd med.

– Det är min sämsta säsong sedan 2013. Jag jobbar hårt för att komma tillbaka och det känns bättre och bättre. Jag har haft mycket skador senaste åren men jag tror inte att de påverkar mig så mycket. Det är svårt att säga.

På torsdag kör Tai final för sitt Wroclaw i polska ligan, någonting han ser fram emot.

– Det kommer bli väldigt kul. Det gäller samma sak där som i Sverige, alla måste prestera. Gör vi det så har vi goda chanser.

Precis som jag brukar göra med utländska förare så frågar jag även Tai om han kan jämföra Sverige och Polen. han spricker upp i ett leende innan han svarar.

– Du kan inte jämföra det, det är så olika. Det är stora skillnader, Sverige är mer avslappnat. Det är även skillnad på banorna. Sverige är mer old school med mer fäste på banan. Nuförtiden är det inte så mycket fäste på banorna runtom i världen.

Slutligen undrar jag vad ett SM-guld med Dackarna skulle betyda för Tai.

– Det skulle betyda allt för mig, senast jag vann ett guld i Sverige var med Vetlanda 2015. Jag vill verkligen vinna med Dackarna, avslutar Tai Woffinden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna