- Annons -spot_img

Sverige vidare till final i SON: ”Mycket press”

Sverige tog sig vidare till final i SON efter en spännande tävling i danska Vojens. Efter en hård kamp mot Tjeckien vann Sverige kvalet.

- Annons - ad

Vojens är en bana där Sverige har många bra minnen ifrån, det var bland annat här man vann lag-VM 2015. Utöver det så har Tony Rickardsson blivit världsmästare på den banan tre gånger. Under torsdagen lades ytterligare en framgång till samlingen på den danska banan då Sverige gick till SON-final.

Storfavoriten Storbritannien hade en tung dag och slutade fyra i grundtävlingen. Istället var det Sverige och Tjeckien som gjorde upp om segern. Efter en 7-2:a i det sista heatet mot Norge blev det Sverige som vann tävlingen med en poäng före Tjeckien.

- Annons - ad

Storbritannien tvingades köra sista chansen heat för att ta sig vidare till finalen. Väl i sista chansen heatet vann britterna över Frankrike och säkrade därmed sin plats till finalen.

Förbundskapten Morgan Andersson var nöjd med lagets insats.

– Vi gör en bra tävling, det blir lite press i en sån här tävling det ser man ju om man tittar på resultaten. Vi kör på det sätt som vi får ut mest av laget på, för oss är det inte att låta killarna köra varannan gång eller nåt sånt. Det var mycket press men jag tycker att vi hanterar det väldigt bra.

Var det nervöst på slutet eller hur ser du på det?

– Heat nummer 4 och 5 var lite extra viktiga för oss, det var viktigt att vi fick med oss bra med poäng mot slovenerna och tjeckerna. Det var skönt att veta att det räckte med fyra poäng mot norrmännen. Det hade varit skönt att kunna avgöra tidigare än sista heatet men nu är vi vidare. Jag hoppas att vi kan få till finalen, vi har ju inte varit på Pallen i SON än, avslutar Morgan Andersson

Bästa poängplockare i Sverige blev Oliver Berntzon, han tog 21 av lagets 35 poäng.

– Det kändes bra, allting stämde för oss idag. Vi får väldigt bra utdelning på alla förändringar vi gör på cyklarna. Det ska bli kul med final på lördag, känslan är god, säger Oliver Berntzon.

Oliver Bertnzon gjorde en bra tävling i Vojens.

Resultat Semifinal 2

1) Sverige: 35 poäng
1. Fredrik Lindgren, 14+2 poäng
2. Oliver Berntzon, 21+1 poäng
3. Victor Palovaara, Körde ej

2) Tjeckien: 34 poäng
1. Vaclav Milik, 19 poäng
2. Jan Kvech, 15+2 poäng
3. Petr Chlupac, Körde ej

3) Storbritannien: 31+7 poäng
1. Tai Woffinden, 19+1 poäng
2. Robert Lambert, 6 poäng
3. Dan Bewley, 6+2 poäng

4) Frankrike: 32+2 poäng
1. Dimitri Bergé, 19 poäng
2. David Bellego, 13+3 poäng
3. Mathieu Tresarrieu, Körde ej

5) Slovenien: 22 poäng
1. Matic Ivacic, 17 poäng
2. Nick Skorja, 3+1 poäng
3. Anze Grmek, 2 poäng

6) Norge: 18 poäng
1. Glenn Moi, 0 poäng
2. Espen Sola, 11 poäng
3. Lasse Fredriksen, 7 poäng

Italien: 17 poäng
1. Paco Castgna, 17 poäng
2. Daniele Tessare, 0 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna