- Annons -

Sverige förändrar i truppen inför SON: ”Det har varit klart länge”

Det finns ett gäng som ifrågasatt Sveriges uttagning till Speedway Of Nations. Nu kommer förbundskapten Morgan Andersson med ett klargörande kring vad som gäller inför tävlingen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Victor Palovaara har varit i glödhet form den senaste tiden. Det var därför många som höjde på ögonbrynen när han inte fanns med i Sveriges trupp till Speedway Of nations. Istället var Pontus Aspgren som varit skadad sedan slutet av april med i truppen. Förbundskapten Morgan Andersson förklarar vad som gäller inför tävlingen.

– Den här uttagningen gjordes ju innan Victors succétävling i Målilla. Vi har haft en dialog med förarna, Pontus och Victor har varit väl medvetna om att Victor är med i truppen om inte Pontus kan vara med. Palovaara kommer att vara med i truppen, vi väntar bara på ett läkarintyg från Pontus Aspgren, säger Morgan Andersson.

Som en förberedelse inför SON kommer Victor Palovaara att köra en par-tävling.

- Annons -

– Han och Mathias Thörnblom kommer vara med i par–EM semifinalen i Frankrike. Det är en del av förberedelsen inför Speedway Of Nations. Det är en annan sak att representera Sverige, därför vill jag ge honom lite internationell erfarenhet.

Victor Palovaara tar Pontus Aspgrens plats till SON. Foto: Erik Kruse

Vad har ni för målsättning med SON?

– Det beror ju på lite vilka vi kan ställa upp med. Men vi går för ett bra resultat och en framskjuten placering, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna