- Annons -

Svensk seger, bra racing och härlig stämning – Det blir inte bättre än så här

Under lördagen var det speedwayfest i Warszawa och vilket party det blev. Det här kommer inte bli lätt att toppa.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

I ett soligt varmt och härligt Warszawa gjorde världens bästa speedwayförare upp om poängen i säsongens andra GP-rond. Det är svårt att inte fascineras över arenan och den enorma passion som publiken här visar upp.

Från morgon till kväll har den här staden fullständigt andats speedway. När klockan väl slog 19 gick det att ta på stämningen i arenan.

Redan i det första heatet var det action för hela slanten. Mikkel Michelsen bjöd på stor show när han på yttern jobbade sig upp från fjärde till första plats. Redan då insåg man att den här kvällen har stor potential.

Rafflande heat, en och annan skräll och en stor publik som lever sig in i underhållningen vad mer kan man begära av en vårkväll med sommarkänslor i Polens huvudstad?

- Annons -

För den regerande världsmästaren började tävlingen med en skrällartad händelse. Han körde nämligen omkull, när hände det senast? I sitt andra heat tog han dessutom bara en poäng, det kändes där och då som att det kunde bli en jobbig kväll för VM-ledaren. Efter det vaknade han till och tog två raka trepoängare. På något vis lyckades han till slut ta sig till semi utan egentligen någon dramatik alls.

Om Zmarzliks start på tävlingen var lite av en skräll så finns det nog en händelse som kanske var ännu mer oväntad, i det sjunde heatet gick Wildcardet Bartlomiej Kowalski ut och vann heatet. Känslan då var att taket på nationalarenan var på gränsen till att lyfta.

För svensk del så plockade Fredrik Lindgren bra med poäng tidigt i tävlingen. Två raka tvåor, med bud på mer lovade gott inför fortsättningen. I sitt tredje heat skulle dock en dum nolla komma när han blev omkörd av Leon Madsen på mållinjen. Det reparerade han alldeles utmärkt genom att ta en solklar trepoängare i sitt fjärde heat. I sitt femte heat säkrade han semifinalbiljetten efter att ha tagit två poäng i sitt femte heat.

Kim Nilsson kämpade väl och var i sitt tredje heat riktigt tuff mot Robert Lambert. Jag imponeras över Kims inställning och den kämparglöd han visar. Kim stannade på fyra poäng, en klart godkänt insats.

Jason Doyle fick en bekväm resa till semi efter att han inlett med tre raka treor. Han vann sedan grundtävlingen på 13 poäng.

Efter 20 heat kunde vi summera att racingen varit toppen och att det blev en jämn kamp om de sista semifinalplatserna. Tai Woffinden tog hand om den sista semifinalplatsen.

Grundtävlingen slutade enligt följande:
1. Jason Doyle, 13 poäng
2. Jack Holder, 11 poäng
3. Martin Vaculik, 11 poäng
4. Dan Bewley, 9 poäng
5. Bartosz Zmarzlik, 9 poäng
6. Fredrik Lindgren, 9 poäng
7. Max Fricke, 9 poäng
8. Tai Woffinden, 7 poäng

––
9. Leon Madsen, 7 poäng
10. Maciej Janowski, 7 poäng
11. Mikkel Michelsen, 6 poäng
12. Robert Lambert, 6 poäng
13. Bartlomiej Kowalski, 4 poäng
14. Anders Thomsen, 4 poäng
15. Kim Nilsson, 4 poäng
16. Patryk Dudek, 4 poäng

I semifinalen valde Fredrik Lindgren att starta från bana fyra. En bana som visat sig vara riktigt lyckosam under kvällen. Efter att ha missat starten lyckades han ta sig om Max Fricke. Sverige hade därmed för andra GP-tävlingen i rad en svensk i final. Vann heatet gjorde Jason Doyle.

I den andra semin tog sig Jack Holder och Bartosz Zmarzlik sig vidare. En spännande final var allt vi hade kvar av en lyckad kväll. Skulle Zmarzlik vinna inför hemmapubliken, eller skulle Lindgren ta sin andra seger i Warszawa?

Med Zmarzlik på bana fyra kändes som att segern var avgjord. Men polacken missade starten och Lindgren hoppade iväg bra och stängde honom. Snabbast var dock Jack Holder, när Zmarzlik desperat skulle försöka köra om Doyle körde han ner honom, tyckte jag. Domaren tyckte dock att Doyle la sig. Doyle blev utesluten och Zmarzlik fick en ny chans.

En chans han inte förvaltade, istället vann Fredrik Lindgren. Om andraplatsen var det kamp ända in i slutet, Jack Holder dömdes som tvåa, trea blev Bartosz Zmarzlik.

Fredrik Lindgrens seger blev grädden på moset för alla svenska fans i en perfekt kväll på en bra bana.

– Jag älskar det här stället, ropar Fredrik Lindgren i Discoverys sändning.

Kan en GP-kväll bli mycket mer lyckad? Högst tveksamt.

Resultat Warszawas Grand Prix

1.Fredrik Lindgren,20 poäng
2. Jack Holder, 18 poäng
3. Bartosz Zmarzlik, 16 poäng
4. Jason Doyle, 14 poäng
5. Martin Vaculik, 12 poäng
6. Max Fricke, 11 poäng
7. Daniel Bewley, 10 poäng
8. Tai Woffinden, 9 poäng
9. Leon Madsen, 8 poäng
10. Maciej Janowski, 7 poäng
11. Mikkel Michelsen, 6 poäng
12. Robert Lambert, 5 poäng
13. Bartlomiej Kowalski, 4 poäng
14. Anders Thomsen, 3 poäng
15. Kim Nilsson 2 poäng
16. Patryk Dudek, 1 poäng


Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna