- Annons -

Större minusresultat än väntat för Smederna: ”Finns flera anledningar”

Smederna har ekonomiska bekymmer, först uppgavs att man gått back med en miljon. Nu visar det sig vara värre än så.

- Annons -

Smederna hade ett tufft år, både sportsligt och ekonomiskt. Tidigt efter uttåget kom det uppgifter om att förare inte fått betalt. Det kom sen nya uppgifter om att klubben gått back med en miljon. Nu kommer nya uppgifter om att klubben gick back med 1.5 miljon.

– Det var ju ett dåligt ekonomiskt år och vi ser ut att göra ett minusresultat på en och en halv miljon. Det finns ju flera anledningar till det. Dels kanske vi har budgeterat med ett lite för dyrt lag mot vad vi, med facit i hand, skulle ha gjort. Dels har laget inte presterat fullt ut mot vad vi kanske trodde och vad de själva ville ha ut. Och i samband med att det har varit lite taskigt väder de senaste matcherna har vi tappat intäkter också, säger klubbens ordförande Tobias Spångberg till Eskilstuna Kuriren.

Som åtgärd kommer klubben att sälja byggnader på arenan och sänka förarbudgeten.

– Vi sänker budgeten med ungefär 30 procent och jag tror att det finns flera klubbar, som inte haft lika stora problem som oss, i Sverige som också har det tufft ekonomiskt. Jag tror att den svenska elitserien kommer att behöva sänka förarbudgetarna överlag. Även om det finns klubbar som har väldigt bra ekonomi, för det finns några, så tjänar dom heller inte på att ha ett lag som är dubbelt så bra som alla andra för då blir det inte spännande när de kör. Det förlorar man nog också publik på även om man har ett lag med bara världsstjärnor. Jag tror att man kan se fram emot en jämn och bra serie nästa år.

- Annons -

Spångberg tror även att det kan bli bra speedway på Gröndal om allt går som planerat.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna