- Annons -

Stor genomgång: Så bra är årets GP-arenor: ”Årets höjdpunkt”

GP-säsongen står för dörren. Vi passar på att ranka årets GP-arenor utifrån några olika aspekter, bland annat racing, hur pressvänligt det är och hur stämningen är.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Observera att listan endast avser arenor som är med i årets kalender. Det är bara arenor som vi har besökt som rankas då TV inte ger en rättvis bild.

Foto: Erik Kruse

1) Torun

Kommentar: Årets höjdpunkt, dels för att det är GP-seriens bästa bana, dels för att den ligger strategiskt till för ett avgörande. Det vill säga sist i kalendern. Det här GP:t har nästan allt, galna fans, otrolig arena och oerhört mycket profiler på plats. Dessutom en trevlig stad som andas speedway. Lättarbetad arena med bra service för journalister och fotografer.

- Annons -
Foto Erik Kruse

2) Warszawa

Kommentar: Otrolig inramning, otrolig arena, otrolig stad. Allting är riktigt bra, att få uppleva speedway i Polen på en så stor arena är ett sant nöje. Dessutom bjuder banan in till bra racing. För oss som arbetar som press på arenan vill jag plussa för goda kakor till pressfikat och bra sittplatser med bord högt upp. Det blir minus för att ljudet från cyklarna inte riktigt låter rent med ekot på arenan samt att det är otroligt stora avtstånd mellan depå och pressutrymme. Nåväl, man får bra träning efter allt fika när man går emellan.

Foto: Erik Kruse

3) Wroclaw

Kommentar: Ett kärt återseende i GP-serien. Bra bana och bra stämning. Ett under att man tog bort den från kalendern i några år. Snackar vi banor så är det en het kandidat att slå Torun. Stämningsmässigt är det en bit kvar upp till Warszawa. Men det är fortfarande så bra så att både banan, stämningen och arenan förtjänar en topp tre placering. Fantastiska pressplatser, man ser bra och man får en fin känsla av det som händer på banan.

Foto: Erik Kruse

4) Målilla

Kommentar: Jag är egentligen inget fan av banan i Målilla. Den tillhör kategorin överskattad. Men faktum är att den alltid är bra när det körs GP-speedway på den. Dessutom gör den sig riktigt bra när det kommer runt 8000 åskådare som förgyller Lördagkvällen. Att vara press på GP-tävlingen i Målilla är bra. Det finns ett tält som man kan sätta sig och skriva i och det är bra service och fika från de som har hand om tältet. Överlag ett trevligt arrangemang. Att det är ett GP i mitt hemland höjer naturligtvis intrycket av tävlingen.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

5) Vojens

Kommentar: Lite samma som Målilla, det ligger mitt ute i ingenstans och det finns viss charm i det. Speedwayen är allt som bjuds och det är helt okej. Det behöver inte vara en massa häftiga byggnader och jippon. Stämningen på plats är en stor del av upplevelsen. Racingen är helt okej, inte det bästa man har sett men helheten blir bra. Jag rekommenderar korven på arenan, ytterst välsmakande. När det gäller pressplatser finns det inte så många. Men de som finns är inomhus, plus för det.

Foto: Erik Kruse

6) Cardiff

Kommentar: Enligt mig den bästa staden i hela GP-serien. Det är svårt att sätta fingret på, men den har någonting extra. Tyvärr så har GP:t i Cardiff minskat i intresse så jag håller det inte lika högt längre då stämningen inte är det samma. För fem år sedan när jag var där var det bland det häftigaste jag sett. Plus för att det allt som oftast bjuder på bra racing, undantaget säsongen 2022. Kommer publiken och statusen tillbaka 2024 så förtjänar det en högre placering i rankingen. Jag är dock tveksam till att det blir så.

Foto: Erik Kruse7) Prag

Kommentar: Många gånger bjuder den inte på den bästa racingen men förra året var det väldigt bra. Det är någonting trevligt med arenan som har en fin vy över den tjeckiska huvudstaden bakom sig. Kan racingen i år vara lika bra som förra året så är det helt klart ett bra ställe att köra ett GP på. Blir det följa John kanske man ska överväga att förändra i kalendern till 2025.

Foto: Erik Kruse

8) Donji Kraljevec

Kommentar: Egentligen inget märkvärdigt, inte någon superbana och en rätt medioker arena. Vad som höjer intrycket är att det förra året var extremt mycket folk och faktiskt helt okej racing för att vara just på den banan. Det är svårjobbat, ont om pressplatser och trångt i största allmänhet. Inget pressfika, bara vatten. Lite minus för det också. Att det är premiär och att Kroatien i sig är rätt trevligt gör att helhetsintrycket ändå blir okej.

Jag har ännu inte varit i Gorzow, Riga eller Landshut. Jag lovar att återkomma med en recension av de arenorna senare.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna