- Annons -

Speedway – sporten där man förväntas köra utan att få betalt

Speedwaysporten har tyvärr blivit en sport där det tyvärr har blivit vanligt att inte få ut sin lön som man gjort sig förtjänt av.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Många av klubbarna har genom åren haft ekonomiska bekymmer, de klubbar som har klarat sig utan ekonomiska svårigheter är inte många. Det är naturligtvis tråkigt och oroväckande i sig. Vad som är ännu mer oroväckande är att klubbarna i många fall bara kör på som att ingenting har hänt.

Det får naturligtvis allvarliga konsekvenser, i många fall överlever inte klubben i längden. Det är tragiskt och naturligtivs förödande i sig. Men som man bäddar får man ligga, sköter man sig inte så drabbar det klubben i det långa loppet. Eller?

Speedway måste vara en av få sporter där förarna eller utövarna finner sig i att gång på gång bli blåsta på pengar. Det händer ofta att förare lämnar på grund av att de inte fått betalt. De säger något i stil med att det var skönt att komma därifrån, sedan dyker de upp något år senare som att ingenting har hänt.

- Annons -

Jag har inte för avsikt att klanka ner på någon speciell klubb eller förare, men hur i hela friden kan det få se ut så här? Jag har respekt för att väder, vind, dåliga förutsättningar i världen och allt vad det kan vara ställer till det. Men alla andra sporter klarar ju sig utan att göra bort sig likt speedwayen.

Hur förarna kan vara så toleranta kan jag inte förstå, vilket annat jobb går man till utan att få betalt? Någon finurlig filur kan säkert komma på något exempel där, men ni hajar principen.

Jag anser att man bör vara så träffsäker när man gör en budget så att det inte ska drabba förarna, de har gjort ett jobb för er skull. Speedwayen blir tyvärr en B-sport så länge klubbarna inte blir bättre på att betala i tid och göra rätt för sig.

Jag hoppas att alla klubbar kan ta sitt förnuft till fånga innan det är försent. Det får inte gå till så att man i bästa fall får betalt. Det är ändå elitidrott det handlar om.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna