- Annons -

Smedledaren inför första finalen: ”Är vi inte där och petar är de sjukt snabba”

Under tisdagskvällen är det dags att dra igång årets SM-final mellan Lejonen och Smederna. Smedernas lagledare Jerker Eriksson har en bra känsla på förhand.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vi har hört från flera experter att årets final är en av de bästa som någonsin har körts. Vi har med andra ord två riktigt spännande matcher att se fram emot innan det är dags att summera den svenska säsongen.

Smederna har haft en bra säsong där de endast blivit besegrade av Västervik på deras hemmabana. Det är därför föga förvånande att Jerker Eriksson har en bra känsla inför finalen.

– Det blir kul, det är väl det här vi har väntat på va? Vi är inte nöjda förrän vi har vunnit men det har ju inte bara varit att ta sig hit heller, säger Jerker Eriksson till Eskilstuna Kuriren.

- Annons -

Det finns några saker som han vet med sig är extra viktigt att tänka på i Gislaved.

– I Gislaved gäller det att hänga med direkt. Jag tycker att vi gjorde en bra match där i serien, vi hittade bra inställningar och kom rätt bra från start. Som sagt, vi måste vara med i första sväng. Är vi inte där och petar på dem i första sväng är de sjukt snabba.

Jerker Eriksson kommer fokusera på att hans förare ska vara med bra i förstasvängen i Gislaved.

Något drömresultat i Gislaved vill inte Jerker uttala sig om när han får frågan på Smedernas hemsida.

– Det har jag inte, jag tror att det blir två stenhårda matcher. Oavsett om vi skulle få 4-6 poängs övertag i Gislaved så kommer det fortfarande bli lika tufft i Eskilstuna. Men det är klart att det är bättre med fyra poängs vinst än fyra poängs förlust. Jag tror finalen kommer avgöras sent på onsdag, avslutar Jerker Eriksson.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna