- Annons -

Lejonledaren inför finalen: ”Gäller att få stopp på…”

Lejonen är i sin första final på tolv år, att gå till final var ett uttalat mål inför säsongen. Väl där är det guld som gäller.

- Annons -

Det väntas två riktigt spännande och intressanta finaler mellan Lejonen och Smederna. Den första körs i Gislaved under tisdagen och returen körs sedan i Eskilstuna under onsdagen.

Lejonens lagledare Mikael Holmstrand delar med sig av sina tankar inför finalerna.

– En logisk och värdig final sett till säsongen. Två välbyggda lag med starka toppar som gått bra under hela säsongen. Finalen har alla förutsättningar att bli riktigt underhållande och där stora delar av toppen i årets Grand Prix finns representerad, säger Mikael Holmstrand.

2022-års världsmästare Bartosz Zmarzlik är en av förarna i finalen.

Finalen har alla förutsättningar att bli någonting extra, det är två mycket starka lag som gör upp om guldet. Det förtjänar mycket folk på läktaren trots eventuellt dåligt väder.

- Annons -

– På pappret två av de starkaste lagen som kört i svenska ligan på många många år. Nu håller vi tummarna för att vädret låter oss köra som tänkt. Det är bara för folk att gräva fram underställ och regnjacka för det här vill man inte missa att få se live.

Holmstrand väljer att lägga över favoritskapet på Eskilstunaklubben.

– Smederna får såklart stå som favoriter efter att bara ha förlorat en match under säsongen. Men vi ska ge allt för att slåss om guldet. Topparna i respektive lag kommer ta ut varandra och det kommer avgöras på bredden. Där ser lagbyggena lite olika ut med Smedernas strategi att köra RR och maximera sina toppförare, mot Lejonens mera “vanliga” lagbygge från plats 1-7.

– Det gäller att få stopp på några av förarna i Smederna samtidigt som vi måste göra en helgjuten insats på samtliga förare där alla måste vinna sin match i matchen mot jämförbar position i Smederna, fortsätter Holmstrand.

Smederna har varit starka i år. Det gäller för Lejonen att få stopp på några av dem.

Hur ser du på säsongen som varit så här långt?

– Målet med säsongen var att gå till SM-final och det har vi lyckats med. Väl där vill man såklart vinna men det är också små marginaler med dagsform, tillgänglighet på förare och skador.

– Vi hoppas att båda matcherna erbjuder banor värdiga en SM-final och att vi får en sportslig fight inför stor publik. Guldet kommer inte tas av laget med högst högsta nivå utan av laget med högst lägsta nivå, avslutar Mikael Holmstrand.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36


- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna