- Annons -

Smedledaren inför årets säsong: ”Kan bära ganska långt”

Smederna har byggt om ordentligt inför den kommande säsongen i Bauhausligan. En som är kvar är lagledare Jerker Eriksson. Han ger sin syn på det som väntar under året.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

2023 blev en stor besvikelse för Eskilstuna Smederna. Laget slutade på en sjundeplats, ja sist helt enkelt. Det gjorde att de blev det enda laget som inte fick köra slutspel.

Men nu är det en ny säsong, med nya förutsättningar.

– Jag ser fram emot säsongen, föreningen är revanschsugen efter förra året. Det kan bara bli bättre, det ska bli kul. Vi har ett ganska spännande lag, karaktären på laget är ett lag där det kan bära ganska långt om allting faller på plats och vi har lite stolpe in, det har jag en känsla av, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

- Annons -

Smederna har som sagt gjort en del förändringar i laget. Kim Nilsson, Grzegorz Zengota, Vadim Tarasenko och Rohan Tungate är nya i klubben. Med den nya truppen på plats finns det främst en sak som Jerker tycker blir lagets styrka.

– Det beror lite på hur vi väljer att sätta upp laget, men vi blir ganska solida. Vi kommer vara väldigt jämna från plats 1-7, vi skulle nästan kunna vara lika bra på reserven som på plats 1 och 2. Vi har sett tidigare säsonger att den typen av lag är svårtuggade.

Kim Nilsson är ett av Smedernas nyförvärv.

När Smederna vann SM-guld 2017 var det nog ingen, mer än möjligtvis dem själva som trodde att det skulle bli så. De vann alltså som underdogs. Sedan dess har laget flera gånger varit topptippade. I år är man lite underdogs igen, frågan är vad Jerker tycker är roligast?

– Det spelar inte så stor roll, båda delarna är roliga. Nu är det bara att hacka i sig att vi inte har ett lag som är favoriter på pappret. Det är alltid kul att slå ur underläge, segrarna när man inte är favorittippad är alltid skönast.

- Annons -

Var det självklart att stanna efter förra året?

– Ja det var det, det hade känts snöpligt om det skulle sluta på det viset. Förhoppningsvis så kan vi ta revansch i år, avslutar Jerker Eriksson.

Smedernas trupp 2024
Kim Nilsson, 2.000 (NY)
Maksym Drabik, 1.961
Vadim Tarasenko, 1.691 (NY)
Grzegorz Zengota, 1.571 (NY)
Patryk Wojdylo, 1.250
Michael Jepsen Jensen, 1.250
Rohan Tungate, 1.250 (NY)
Philip Hellström Bängs, 1.098
Joel Andersson 0.500
Anton Jansson 0.500 (NY)

Smederna inleder sin säsong i Bauhausligan den 7 maj med att möta Indianerna hemma i Eksilstuna.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna