- Annons -

Smedförarens oväntade succédag: ”Alla förares dröm och här är jag”

När Australien nästan överlistade danskarna i onsdagens semifinal hade Smedföraren Jaimon Lidsey en imponerande kväll.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter en svag start på tävlingen kom Australien till slut riktigt nära Danmark. En som inte hade en dålig start, eller dålig tävling för den delen var Jaimon Lidsey. På sex heat stod han för 16 poäng och blev därmed tävlingens bästa poängplockare. En något oväntad framgång kan tyckas.

– Jag kände mig snabb på banan, jag hade bra fart hela tävlingen. Det var tufft att vi bara var en poäng efter danskarna. Det var jobbigt, men nu får vi fokusera på fredagens Race Off, säger Jaimon Lidsey.

Jaimon Lidsey briljerade för Australien. Foto: Erik Kruse

Förra gången som Lag-VM avgjordes var Jaimon 18 år gammal. Då hade han inte hunnit slå igenom riktigt, att han nu är med i Lag-VM betyder mycket för honom.

- Annons -

– Det är en ära att vara med i det australiensiska laget. Det är varje speedwayförares dröm att representera sitt land och här är jag idag.

Foto: Erik Kruse

I Bauhausligan snittar Jaimon Lidsey 1.617 per heat, det har varit en säsong där han blandat och gett en del. De senaste matcherna har det dock ordnat upp sig för honom. Onsdagens prestation visar vilken nivå han kan hålla.

– Nu i mitten av säsongen så har det börjat gå bättre, jag är nöjd med resultaten nu. Det var dock tufft i början, jag fick en dålig start på säsongen. Nu känns racingen bra, så det gäller att jag kan hålla ihop det och avsluta säsongen starkt.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna