- Annons -

Smedfans lägger ner: ”Saknar motivation att fortsätta”

Under sju år har Smedfans åkt land och rike runt och skapat en härlig stämning på arenorna. Men nu är den resan slut.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Supportergrupperingar, bengaler och ett stort engagemang på läktaren är inte någonting som speedwayen är bortskämd med i Sverige. De senaste sju åren har dock Smedfans bidragit till att skapa en hetare supporterkultur i Sverige. Men nu väljer de att tacka för sig.

”Slutet på en fantastisk resa. Vi i SF16 (SmedFans) tackar för oss på läktaren i första böj! Efter mycket kämpande & många försök med att locka folk att sluta upp i första böj utan lyckat resultat, samla in pengar till våran tifo-verksamhet utan lyckat resultat så känner vi nu att det inte är värt det längre då vi mer eller mindre går bakåt istället för framåt. Resultatet blir att vi saknar motivation till att fortsätta tyvärr”, skriver SmedFans.

En av de som grundade Smedfans, Felix Larsson kommenterar nedläggningen till Eskilstuna Kuriren.

- Annons -

– Jag och min kompis Martin Andersson, som grundade SF16, satt och diskuterade om hur vi skulle göra med tanke på att antalet personer minskat på läktaren och att vi har haft svårt att få ihop ekonomin till att skapa tifon inför matcher. Så vi kände att det tar mer på oss att fortsätta än vad det ger glädje och motivation. Att det blev just mitt i säsongen har jag väl inget bra svar på, utan det bara blev så, säger Felix Larsson till tidningen.

Efter sju år lägger nu Smedfans ner.

Felix Larsson berättar även att de kommer att fortsätta följa Smederna även om inte Smedfans finns kvar.

Speedwayfans.se tackar er för ert engagemang för sporten. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Tack.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna