- Annons -

Smederna sänker budgeten – här är förarna som är nära en fortsättning

Smederna slutade sjua i årets Bauhausliga, det gjorde att man missade slutspelet. Redan nu finns det några förare som är mer eller mindre klara för en fortsättning.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det var förra tisdagen som Smedernas säsong tog slut, tidigare än vad många hade förväntat sig. Jerker Eriksson konstaterar till Eskilstuna Kuriren att det inte var hans bästa dag dagen efter.

– Det är klart att det inte var något roligt när det stod klart att vi inte gick till slutspel. Dagen efter var ingen höjdardag … det är skittråkigt och det känns som ett ruggigt nederlag, säger Jerker Eriksson. 

Till nästa år ser det även ut att bli en sänkt förarbudget.

- Annons -

– Jo, det finns vissa indikationer på att vi får en sänkt budget för laget. Det har att göra med flera faktorer som exempelvis en vikande sponsormarknad med tanke på hur det ser ut ekonomiskt i världen.

Det är redan nu flera förare som är mer eller mindre klara för en fortsättning. Robert Lambert har ett 1+1 kontrakt, där återstår det bara små detaljer. Samma sak gäller med Philip Hellström Bängs och Joel Andersson.

Maksym Drabik är även han intressant förklarar Jerker Eriksson.

– Jag kan inte säga något just nu men det finns ett intresse både från Smedernas sida och från Drabiks sida. Det är väl en av förarna vi kommer föra diskussioner med.

- Annons -

Om Michael Jepsen Jensen blir kvar i klubben återstår att se, Jerker konstaterar i alla fall att han inte står högst upp på listan.

Från klubbens sida finns det även intresse för Lahti och Woryna.

Om Jerker stannar som lagledare är för tidigt att säga. Bland annat så beror det på vad han får för förutsättningar sportsligt.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna