- Annons -

Smederna körde hem sin första seger för året: ”Ett kvitto på att vi kan”

Tredje gången gillt för Smederna när man drog längsta strået mot guldfavoriterna Västervik.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter en knackig inledning på säsongen var det revanschsugna smeder som kom hem till Eskilstuna under tisdagen. I strålande sol passade hemmalaget på att fira sin födelsedagsfirande lagledare med en seger.

– Det är gött. Det är alltid skönt att få ett kvitto på att vi kan vara bra, säger Jerker Eriksson efter matchen.

– Nu har vi alltid någonting att falla tillbaka på. Även om man inte kan leva på gamla meriter, så vet vi att vi kan. Det var det viktigaste idag, att vi visade att vi blir att räkna med om vi åker såhär.

Smederna fick tidigt en lucka ner till motståndet, vilket var en del av kvällen segerkoncept.

– Det är viktigt att få de här femettorna i början, få lite luft, istället för att hamna i underläge direkt som i våra första två matcherna. Då börjar man som förare tänka att man måste ändra och greja, fast det kanske inte är just det man behöver göra. Det kanske bara är någon detalj i starten. Så det är skönt att vi fick en sån här match, det behövde laget, säger Jerker Eriksson.

Smedernas Vadim Tarasenko kom att bli lite av matchens skräll. Efter en tung start på säsongen körde han in maximala 15 poäng.

– Jag har jobbat hårt med mitt team. Sist gick det inte riktigt som jag ville, men nu har vi hittat en motor som passar den här banan. Förhoppningsvis kan vi köra på samma varje vecka, säger Vadim efter matchen.

– När vi kom hit och tränade igår så sa jag redan efter första försöket att ”det här kommer fungera bra här”. Idag blev det ett bra resultat. Nu vet jag vad jag behöver ha med mig hit för att prestera bra.

- Annons -

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna