- Annons -

Smederna favoriter mot ”Piggarna”

Smederna möter Rospiggarna i semifinal. Pressen ligger på Eskilstunaklubben som har vunnit tre SM-guld de fyra senaste åren. Kan Piggarna skrälla?

- Annons -

På tisdag är det dags för semifinal, Smederna beger sig till Hallstavik för att möta Rospiggarna borta. Smederna vann grundserien relativt överlägset och får ses som favoriter.

Rospiggarna kom dock igång på slutet och gjorde en väldigt stark avslutning. Matchen i Hallstavik blev en jämn historia där hemmalaget besegrade Smederna med 46-44.

Jag tror att Smederna går till final, väl där tar det stopp. Västervik eller Dackarna kommer stå som mästare 2021.

Åter till matchen i Hallstavik. “Piggarna” kommer att behöva ett bra resultat i Hallstavik. Annars kommer Smederna gå vidare utan några problem. Jämnheten i laget måste förbli intakt samtidigt som Anders Mellgren har en väldigt viktig roll. Det behövs några poäng från den positionen.

- Annons -

För Smedernas del är det klart att de saknar Laguta. Däremot så är det ett starkt lag som man ställer på benen som är väldigt jämnt.

Det är alltså två jämna lag som gör upp om en finalplats. Noterbart är att båda lagen är extremt hemmastarka. Lagen har sammanlagt bara tappat fyra poäng på hemmaplan den här säsongen. Det är med andra ord extremt viktigt att göra en bra bortamatch. Jag tror Smederna vinner större hemma än vad Rosiggarna lyckas med. Därför går det vidare till final.

Adam Holman
foto: Erik kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna