- Annons -

Smederna får tillbaka två förare men förlorar en: ”Kommer köra som vilken match som helst”

Under tisdagskvällen välkomnar Smederna Indianerna till Eskilstuna motorstadion. En match där Smederna inte har råd att tappa poäng om de ska vinna serien.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Till tisdagens match får Smederna tillbaka Daniel Bewley och Robert Lambert till uppställningen. Bewley är tillbaka efter att ha varit skadad, Lambert är tillbaka efter att ha varit ledig förra veckan.

Utöver det så tappar Smederna en förare i form av Joel Andersson. Han ska opereras för en brännskada. Till Smedernas hemsida berättar Jerker Eriksson om vad han tror om matchen.

– Indianerna är ett bra lag, de lyckas inte riktigt få till det men de är kapabla. Vi kommer att köra på som vilken match som helst, säger Jerker Eriksson.

- Annons -

Att få tillbaka Dan Bewley är viktigt för laget.

– Är han tillbaka i samma slag som han var innan skadan så har det väldigt stor betydelse. Det enda jag oroar mig för är om det skulle ha satt sig i huvudet på honom, det var ju en tuff smäll, säger Jerker Eriksson.

Jerker Eriksson får tillbaka två förare men förlorar en.

Efter att intervjun med Jerker gjordes har han kört elva poäng i polska högstaligan och utöver det även slagit banrekord i Leszno. Så nog är han tillbaka i gott slag allt.

Indianerna kommer från en tuff match senast mot Lejonen. Laget föll med hela 57–33 på hemmabanan i Kumla. När det nu är dags att åka till Eskilstuna gör laget en förändring.

- Annons -

– Krakowiak är inte tillgänglig på grund av Polen. Han har en i deras ögon viktig match där. Kasprzak skulle ha åkt men skadade sig i fredags i en ligamatch. Det är mjukdelsskador runt njurarna, vilket gör att det kan påverka rörelse och liknande, säger Peter Johansson till NA.

Peter Johansson gör en förändring i laget inför mötet med Smederna.

Istället för Krakowiak kommer Norbert Kosiuch in i laget. Peter Johansson förklarar att laget är revanschsuget efter den förra matchen.

– Många förare är missnöjda över sina egna prestationer senast mot Lejonen och vill ha revansch.  Vi gjorde en bra match där förra året och kan göra det igen. Det är det vi går efter, avslutar Peter Johansson.

Smederna vann mötet i Kumla med 50–40.

Laguppställningar

Smederna (50)
1. Pontus Aspgren (R/R)
2. Dan Bewley
3. Robert Lambert
4. Michael jepsen Jensen
5. Kacper Woryna
6. Grzegorz Zengota
7. Max Belsing

Indianerna (40)
1. Niels– Kristian Iversen
2. David Bellego
3. Norbert Kosiuch
4. Max Fricke
5. Chris Holder
6. Jonatan Grahn
7. Gustav Grahn

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna