- Annons -

Smålandsderbyt lär bli en rysare

Imorgon är det dags för semifinal i den svenska Bauhausligan att dra igång. I en av semifinalerna är det ett smålandsderby mellan Dackarna och Västervik. Det tror jag kommer bli någonting alldeles extra.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Dackarna och Västervik har två oerhört starka lag på pappret. Det är svårt att skilja lagen åt. Addera rivaliteten som finns mellan lagen och man inser att den här semifinalen kommer bli någonting alldeles extra.

I nuläget är det största orosmolnet vädret, det finns risk för regn både imorgon och på onsdag vilket känns väldigt typsikt när det äntligen är dags för några av säsongens bästa matcher.

Klarar Ricky Kling att följa upp sin fina prestation från förra veckan? Svårt att säga, men om han gör det så kommer det bli väldigt viktigt för Målillalaget. Maciej Janowski kör väldigt bra i Polen, Sverige behöver han dock steppa upp.

I Västerviks lag kommer det krävas att Artem Laguta kör lika bra som under gårdagen, att reserverna plockar några poäng och att Lindgren gör det han ska.

- Annons -

Noterbart är att matchen i Målilla mellan lagen i grundserien slutade 45-45. Däremot vann Västervik sin hemmamatch med 51-39. Det blir med andra ord viktigt för Dackarna att ha med sig några fler poäng om det ska bli final för dem.

Med risk för att reta upp hela Eskilstuna tror jag att vinnaren av den här semin kommer vinna SM-guld. På pappret bör både Dackarna och Västervik besegra Smederna eller Rospiggarna.

Men mer om det senare, först ska det köras två fantastiska matcher mellan två bra lag.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna