- Annons -

SM ska köras här – det bästa på många år

2022 kördes individuella SM i Linköping, det var en tävling som uppskattades av många. Jag anser att det var den bästa SM-tävlingen på många år.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

SM-finalen i Sverige har de senaste åren tappat både publik och intresse. Men inte under 2022, då var det välfyllda läktare och stort intresse i Linköping. En stor anledning till det var att man arrangerade tävlingen som en del av SM-veckan. Därmed sändes tävlingen även i SVT.

Men jag tror inte att det var den enda anledningen till att SM-finalen i Linköping bleven välbesökt tävling. Linköping ligger väldigt bra till geografiskt, det är relativt nära från många stora speedwaystäder och det finns lite saker att göra runtomkring.

Jag tror att en ny SM-final i Linköping hade blivit en succé, jag tycker att SM ska köras där. Det är en naturskön och klassisk arena som faktiskt bjöd på väldigt bra racing. Min uppfattning är att de flesta var nöjda senast.

- Annons -

Det kommer krävas en del saker för att kunna genomföra tävlingen, ett nytt luftstaket har jag för mig. Men allt det går ju att lösa, om inte annat tillfälligt.

Jag hoppas att SM-finalen kommer köras i Linköping flera år framöver. Det är enda sättet att få ett stort intresse, ingen bryr sig när det körs i Målilla. För där körs det toppspeedway varje vecka.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna