- Annons -

Skadedrabbade lag drabbar samman i Hallstavik: ”Vi vill få svar”

I matchen mellan Rospiggarna och Lejonen är det inte mycket mer än en bra känsla inför slutspelet som står på spel. En känsla som nog är sådär hos bortalaget med flera viktiga svenskar på skadelistan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen är redan klara för semifinal oavsett hur det går i mötet med Rospiggarna. Laget har skador på Oliver Berntzon, Casper Henriksson, Emil Millberg och Jaroslaw Hampel. Det har därför varit en tuff uppgift för lagledningen att få ihop ett lag.

– Det viktiga i denna match är: Hur presterar förarna? Är Linus Eklöf någon vi kan bygga på till slutspelet när vi har så mycket skador som vi har. Det finns en massa svar att få, säger lagledaren Mikael Holmstrand till Värnamo Nyheter.

Matchen blir viktig för Lejonen av flera anledningar. Det är inte omöjligt att lagen möts igen senare.

- Annons -

– Vi kan ju möta Rospiggarna igen i semi, vi vet inte hur kvartsfinalerna går och hur Smederna väljer. Vi vill få igång killarna på den här banan. Sedan har vi inte med oss Berntzon, Zmarzlik och Kubera som vi lutat oss väldigt hårt mot. Är det någon annan som kliver fram då? Det blir riders replacement på Bartosz Zmarzlik. Matthias Thörnblom och Dimitri Bergé har varit lite upp och ner. Nu är Thörnblom och Bergé ordinarie båda två, hur klarar de det? Vi provtrycker laget lite. Vi testar lite, säger Holmstrand inför tisdagens bortamatch.

Rospiggarna har även de flera skador, Adam Ellis och Kai Huckenbeck missar sannolikt resten av säsongen. Till Norrtelje tidning ger sportchef Thomas Viktorsson sin syn på matchen.

– Det blir en spännande match. Lejonen har en del bekymmer med skador, men det har vi också. Det blir en oviss match, men jag tror att att vi har goda chanser. Vi har hemmaplan och Lejonen är inte alls oslagbara, säger Thomas Viktorsson till Norrtelje tidning.

I och med att Ellis och Huckenbeck är långtidsskadade är målet att få in ersättare.

- Annons -

– Nu jobbar vi aktivt för att hitta ersättare inför kvartsfinalerna. När det gäller långtidsskador är det snudd på fria regler när det gäller att plocka in någon. Men det finns inte så många tillgängliga. Det är även en ekonomisk fråga, men framför allt gäller det att få in någon med rätt snitt. Vår taktik är att ha ett jämnt lag med väldigt starka reserver, avslutar Thomas Viktorsson.

Laguppställningar

Rospiggarna (38)
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Kevin Juhl Pedersen

Lejonen (52)
1. Patryk Dudek
2. Bartosz Zmarzlik, (R/R)
3. Dimitri Bergé
4. Mathias Thörnblom
5. Maksym Drabik
6. Jeremia Thelaus
7. Linus Eklöf

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna