- Annons -

Sebastian Aldén: ”Vi ska ge publiken valuta för pengarna”

I dagens intervju ger Masarnas lagledare Sebastian Aldén oss sina tankar inför den kommande säsongen.

- Annons -

Säsongen 2021 blev Sebastian Aldéns första som lagledare. Masarna slutade på en åttondeplats i Bauhausligan. Sebastian berättar hur han upplevde säsongen.

– Det var väl inte en jättebra säsong, vi gjorde några bra matcher men tyvärr var det väl fler matcher som var dåliga. Vi hade lite stolpe ut, framförallt inledde vi säsongen dåligt. Det gjorde att vi missade slutspel. Vi tar med oss det som var bra till i år.

Var det som du förväntade dig att vara lagledare?

– Det tycker jag, det var sagt att jag skulle vara med några matcher och se hur det var. Jag kom in i det direkt och tyckte det var skitkul. När jag fick frågan att bli förstalagledare i år så var det inte så svårt att tacka ja. Det känns extra roligt att Anton Rosén är med. Vi känner varandra bra, vi jobbar ihop till vardags och har kört ihop i många år.

- Annons -

Sebastian berättar hur de har resonerat när de byggt laget inför den kommande säsongen.

– Vi har fått en budget som vi har jobbat efter. Vi har fått in Tungate som ersättare som Piotr Pawlicki, det känns bra. Jag tycker att vi har ett väldigt bra svenskpar i Antonio och Philip. Vi har sagt att vi ska försöka vinna alla hemmamatcher först och främst. Vi har ett väldigt jämnt lag från 1–7, vi kan nog överraska.

Just att Tungate kommer tillbaka kan bli viktigt för klubben.

– Han har kört för klubben tidigare, Brovallen kan ju vara lite speciell så det är bra att han har erfarenhet av banan. Han är en riktig poängmaskin, han kommer även vara lagkapten för oss så han får en viktig roll.

Vad har ni för målsättning med årets säsong?

– Vi ska först och främst gå till slutspel, väl där kan allting hända. Vi ska försöka ge publiken valuta för pengarna, det är väldigt viktigt för oss att vi får tillbaka publiken. Vi vill bygga långsiktigt.

Det finns framförallt två förare som Sebastian tycker att man ska hålla ögonen på i laget.

– Philip skulle jag säga, han kommer bli sevärd. Jag tror även att Buczkowski kan ta några kliv när han får lite mer ansvar och får köra lite mer. Jag hoppas hela laget kan ta ett kliv i rätt riktning.

Det var länge ett frågetecken gällande hur det skulle bli med Antonio Lindbäcks medverkan i år. Sebastian kommenterar hur han ser på Antonios betydelse för laget.

– Det betyder att vi kan köra med laget vi hade tänkt från början och på så sett ser mycket bättre o stabilare ut. Det som inträffat är ingenting vi står bakom eller stöttar såklart. Jag hoppas att han tar hjälpen på största allvar och får ordning på sina problem, avslutar Sebastian Aldén.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna