- Annons -

Sänka snitten är som att avveckla sporten – använd sunt förnuft istället

Att sänka snitten är ett av de förslag man ofta hör när det talas om att man ska spara pengar inom speedway. Vad sägs om att vi testar sunt förnuft och att räkna på intäkter och utgifter istället?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Att speedwayklubbar med jämna mellanrum går ekonomiskt dåligt kan ju inte ha undgått någon, eller ja dåligt var väl årets underdrift. Uselt går det ofta för att tala klarspråk, nästan varje år är det dystra rubriker om någon klubb.

Det måste vi lösa det är jag helt med på, inga konstigheter alls. Men lösningen måste vara på ett sätt som gynnar sporten och inte avvecklar den. Att sänka snitten för att man inte ska ha hur starka lag som helst är det vissa som predikar för. Då undrar jag hur man tänker. Varför ska fungerande klubbar straffas för att några inte kan följa sin budget?

Låt de klubbar som kan ha starka lag ha det, genom den stängda ligan finns redan möjligheten att köra billigare och bygga upp sin klubb över tid för de som behöver det.

- Annons -

Över tid vore sänkta snitt samma sak som att avveckla sporten. Inte nödvändigtvis för att det sannolikt skulle bli färre stjärnor utan för att det är omöjligt att bygga lag över tid när någon höjer sig för mycket. Tror ni att publiken tycker det är kul när lagen får byggas om år efter år?

Tänkte väl det, det är precis värdelöst. Bara tanken på att straffa de lag som lyckats hitta förare som har utvecklats är ju helt uppåt väggarna.

Naturligtvis ska vi köra med svenskar som håller nivån, naturligtvis ska vi satsa på att hålla nere kostnaderna, men varför ska speedwayen av alla sporter behöva ett eget system för att göra det? Ett system som gör produkten sämre och fansen besvikna när man får se en eller två stjärnförare lämna på grund av att snittet är för högt. Varför skulle inte vi kunna ha koll på ekonomi och vad som gynnar vår sport, alla andra sporter verkar ju klara av det. Kanske är det just för att vi inte tar ansvar när man tror att de regler som finns ska rädda en.

För övrigt så är det så klart så att vissa förare bli ännu dyrare när de ringer till klubbarna och förkunnar att de har ett snitt som passar perfekt in i deras lagbygge.

- Annons -

Nåväl, det har varit regelmöte tidigare i veckan. Jag hoppas innerligt att inte en av reglerna är sänkta snitt. Den som lever får se, tack för ordet.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna