- Annons -

Saker jag gillar hos de olika klubbarna

 I varje klubb finns någonting bra att lyfta fram, ibland kanske man säger det för sällan om vissa klubbar men idag ska de få höra det. Jag är övertygad om att alla klubbar gör vad de kan efter sina förutsättningar för att leverera så bra underhållning som möjligt och ge någonting tillbaka till svensk speedway. Därför tänkte jag idag lyfta fram saker jag gillar med varje klubb i Bauhausligan.

- Annons -

Piraterna
Det jag gillar med Piraterna är att de åter är på rätt väg igen efter de tuffa år som har varit ekonomiskt. Under Daniel Davidssons ledning känns det som att man resonerar rätt på många punkter. Jag gillar även Motalas bana, preparerar man den rätt så är det en av Sveriges bästa racingbanor.

Indianerna
Jag gillar Indianernas tanke om att det ska finnas ett lag att köra i oavsett vilken talang man besitter. Jag tror att det är viktigt för att få fram Bauhausligaförare att man får köra på den nivå man förtjänar och sedan när man är redo ta en plats i Bauhuasligan. Jag gillar även deras tänk med laget före jaget och tror att det är ett framgångsrecept om man på riktigt går efter det och inte bara använder som en frän slogan.

Dackarna
Jag gillar verkligen Dackarnas hemmaarena Skrotfrag Arena och jag måste vara ärlig och säga att det inte finns någon arena i Sverige som är i närheten av de läktare och den arena Målilla har. Jag gillar även att Dackarna ständigt satsar på att tillhöra toppen, utan ekonomiska bakslag. Man lyckas år efter år förena sportsliga framgångar med iallafall tillsynes goda ekonomiska resultat.

Masarna
Det är svårt att inte fascineras över Masarnas säsong 2020. Nog för att det var coronasäsong  men det var ändå en fantastisk prestation som imponerade på mig. Sedan man byggde om banan har man fått en bana som håller mycket hög klass. Det jag gillar allra mest med Masarna är att man fått fram väldigt många duktiga förare genom åren.

- Annons -

Lejonen
Med Lejonen gillar jag att man tillslut börjat satsa på många svenska förare. Det är kul att se att man denna säsong har tänkt om och kommer ha 60% svenska förare.  Man har även jobbat hårt med banan de senaste åren och det är betydligt bättre speedway i Gislaved nu än för några år sedan. Det är också kul tycker jag att man ofta har ett ungt lag med morgondagens stjärnor.

Västervik
Jag gillar att Västervik satsat på Anton Karlsson och låtit honom åka sedan han var väldigt ung. Jag gillar även att man hade en tydlig plan hur de kommande säsongerna skulle bli när man gick upp till Bauhausligan. Västervik har även dem en förmåga att hitta formen vid rätt del av säsongen.

Vetlanda
Med Vetlanda gillar jag att man har en riktig hemmabana. Man är väldigt starka hemma och det ska mycket till om de ska förlora där. Jag gillar även att man lyckats behålla världsstjärnan Bartosz Zmarzlik år efter år, han behövs i svensk speedway. Det är fascinerande hur man nästan alltid finns med i toppen av tabellen

Eskilstuna Smederna
Smederna har en förmåga att vara som bäst när det gäller som verkligen imponerar på mig. Alla kommer vi väl ihåg när de vann SM guld 2017 utan att någon utom möjligtvis dem själva trodde på det. Den mentaliteten har de sedan tagit med sig, det har inte alltid sett superbra ut i grundserien men i slutspelet är de alltid bra. Jag gillar hur man har lyckats marknadsföra sporten i Eskilstuna och det visar sig på deras publiksiffror.

Rospiggarna 
2020 tycker jag att det mest positiva var att man satsade på samma killar som fick åka vecka efter vecka. Jag gillar deras sätt att bygga lag på, alltid en bra mix mellan stjärnor och mellanförare i Hallstavik. Jag gillar även hur man har satsat på att arrangera GP tävlingar och bygga om arenan. Speedway handlar om underhållning och det lyckas Rospiggarna bra med. Viktigt att det finns speedway hyfsat nära Stockholm.

Adam Holman

Foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna