- Annons -

Så tänker Vargarna om Bauhausligan: ”Närmare i år”

Vargarna slutade tvåa i årets allsvenska. Frågan är om man planerar att gå upp eller inte?

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Vargarna står inför ett val. Ska man stanna kvar ytterligare ett år i Allsvenskan, eller ska man ta steget upp i Bauhausligan. Det är inget enkelt beslut.

– Vi har inget besked att ge nu. Nu ska vi summera allting och under vårt kommande styrelsemöte, på onsdag, kommer vi att ta ett beslut och sedan ge besked till ESS och Svemo, säger klubbens ordförande Michael Olsson till NT.

Positivt var att 1083 personer hade letat sig till Kråkvilan under torsdagskvällen när den allsvenska finalen kördes.

– Det var en fantastisk kväll. Publiksiffran är bra. Vi hoppades på ungefär 550 i snitt i grundserien och det kom vi över. Vi hoppades på 800 i semin, det blev lite mindre och det berodde nog på att vi var så överlägsna i första matchen. I finalen hoppades vi på 1 000 och vi nådde över.

- Annons -

Att ta beslutet att gå upp kommer med vissa risker. Det handlar om att riskerna inte ska bli för stora.

– Man får i så fall alltid ge sig ut i nånting som är okänt. Sen är det så, första säsongen har man kanske en positiv effekt, många nya blir intresserade. Det kan också vara ett bra läge att gå upp i elitserien på grund av det. En del pratar om att man inte ska gå upp för att lagen har dålig ekonomi. Man kan vända på det, om lagen som har dålig ekonomi i elitserien tar ansvar och anpassar sig – då är vi helt plötsligt där att vi också kan vara med, säger Olsson som kan konstatera att flera klubbar i elitserien balanserar på gränsen med finanserna.

Tidningen frågar ordföranden om förutsättningarna är liknande i år som förra året när man inte valde att ansöka.

– Nej, nej, nej. I år är vi närmare att kunna ta steget. Vi står inför ett jättesvårt val och får diskutera det här djupt.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna