- Annons -

Så ska förarna förbereda sig inför säsongen

Den nya säsongen är bara några månader bort, hur vill då förarna ha sin försäsong? Det ska vi ta reda på idag.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Runtom i Sverige gör sig förarna redo för en ny säsong. Vi har frågat några av landets förare hur de kommer förbereda sig på försäsongen.

Victor Palovaara, Rospiggarna

– Jag kommer börja träna början eller mitten på mars för att komma igång och hitta känslan ingen. Vi ska köra träningsmatcher med Ostrow mot Grudziadz den 25-26 mars. Så det kommer bli mycket körning tidigare än normalt för min del och de ska bli riktigt kul.

- Annons -

Mathias Thörnblom, Piraterna

– Mitt upplägg under våren är väl att försöka köra en del träningsmatcher i Polen så man kommer igång rätt tidigt och får upp matchtempot inför den riktiga starten sen. Jag vill försöka få en del tävlingar i kroppen på försäsongen men vet inte exakt hur mycket körning det kommer bli.

– Jag vet jag inte om det blir något med de svenska lagen men i Polen vet jag att vi ska möta Rybnik och Rzeszow,men sen kommer det säker att bli några till förhoppningsvis.

Johannes Stark, Rospiggarna

- Annons -

– Det blir mycket kondition och styrketräning först och främst. Sedan vill jag köra Mycket enduro. Min förhoppning är att kunna komma utomlands tidigt och börja träna. Jag vill hinna köra så mycket som möjligt. Träningsmatcher vet jag inget om just nu, vi får se när det närmar sig, om jag kör några individuella tävlingar innan serien startar.

Theo Bergqvist, Lejonen

– Som upplägget ser ut just nu så åker jag neråt i Europa för att sitta på cykeln så tidigt som möjligt. Inte så mycket spikat med tanke på att väder och vind kan ta vägen var som helst, men planen är iallafall att ta vara på alla körtillfällen man kan så tidigt som möjligt. Jag har inte någon träningsmatch spikad ännu men förhoppningsvis blir det en del träningsmatcher så man kommer in i lite matchtempo innan serierna drar igång.

Oliver Berntzon, Lejonen

– Ingenting är helt klart ännu, men jag brukar åka ner till Polen 10-12 mars och börja träna lite. Sedan blir det ett par träningsmatcher i slutet av mars för att bli race-redo.

– Jag vill köra så mycket som möjligt på försäsongen, men jag brukar inte ha så bråttom att komma igång tidigt. Mitten av mars brukar vara lagom.

– Det brukar bli 3-4 träningsmatcher med klubben i Polen innan säsongen drar igång.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna