- Annons -

Så högt betyg får Warszawas Grand Prix – De kommande tävlingarna har någonting att bita i

Warszawas Grand Prix var bra, men hur bra var det egentligen? Det har blivit dags att betygsätta tävlingen och sakerna runtomkring.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

För att kunna svara på hur bra GP-tävlingen i Warszawa var så kommer en skala mellan 1–5 att användas. Ett innebär uselt, två är underkänt, tre är godkänt, fyra är bra och fem är världsklass.

Arenan: 5 poäng

Kommentar: Nationalarenan i Warszawa är både en häftig byggnad och en utmärkt arena att köra speedway på. Att det dessutom kom närmare 50.000 åskådare gör inte saken sämre. Det är helt klart världsklass, en solklar femma.

Lugnet före stormen, Nationalarenan i Warszawa är en utmärkt spelplats för GP-tävlingar. Foto: Erik Kruse

Racingen: 4,5 poäng

- Annons -

Kommentar: Det var fantastisk racing i många heat, vad som drar ner intrycket lite var att några heat inte var jättespännande. Inget konstigt i och för sig, så är ju alla tävlingar. Men 4,5 är kanske så bra som racingen blir oavsett vart man är?

Racingen i Warszawa var på gränsen till så bra som det an bli. Foto: Erik Kruse

Framkomligheten på arenan: 2.5 poäng

Kommentar: För fansens del tror jag inte att det är några konstigheter. Men för oss journalister så är de tillfälliga, större arenorna aningen svårjobbade. Mycket yta innebär, långa avstånd, vilket gör det svårare att hinna göra många intervjuer då tiden ofta är knapp. Det blir underkänt även om det inte är så mycket att göra någonting åt för arrangören.

Fansen: 5 poäng

- Annons -

Kommentar: Polska fans är någonting alldeles extraordinärt, det var fantastiskt att ta del av stämningen som var. Fansen bjöd verkligen till, det är fascinerande att se hur fansen hyllar sina förare.

Spänningen: 5 poäng

Kommentar: Det blev en dramatisk tävling med ett sent avgörande. Att Zmarzlik inte var så överlägsen som vi kanske har vant oss vid gjorde att tävlingen blev väldigt dramatisk.

Överlag kan vi summera en riktigt bra kväll, de andra GP-tävlingarna har någonting att bita i om man ska kunna matcha det här.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna