- Annons -

Så hade jag värvat på de sista platserna – om jag var sportchef

Flera lag har platser kvar att fylla till den kommande säsongen. Jag tänkte dela med mig om hur jag hade värvat om jag var sportchef.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Om lite drygt tre veckor ska trupperna i Bauhausligan vara klarar. Jag ger min bild av vad lagen behöver på de sista platserna.

Dackarna
Dan Bewley, 2.082
Brady Kurtz, 1.789
Andzejs Lebedevs, 1.787
Rasmus Jensen, 1.782
Ryan Douglas, 1.404 (NY)
Timo Lahti, 1.370 (NY)
Filip Hjelmland 1.152
Noel Wahlqvist, 0.500
Avon Van Dyck, 0.500

Dackarna ska ha in en förare till. Hade jag fått bestämma hade jag satsat på en stjärna till. Men nu har man sagt att det ska vara en backupförare. Nu gjorde han kanske inte någon succé när han var i Dackarna senast men jag tror att Adam Ellis hade varit bra för Dackarna. Han skulle gå in med ett snitt på 1.250. Han hade ett bra 2023 och har hög potential. Kan säkert finna sig i rollen som backup då han inte körde i Sverige alls 2023.

- Annons -

Smederna
Kim Nilsson, 2.000 (NY)
Maksym Drabik, 1.961
Vadim Tarasenko, 1.691 (NY)
Grzegorz Zengota, 1.571 (NY)
Patryk Wojdylo, 1.250
Philip Hellström Bängs, 1.098
Joel Andersson 0.500
Anton Jansson 0.500 (NY)

Här återstår det två platser, och det verkar väl som att Rohan Tungate och Michael Jepsen Jensen ligger bra till. Jag tycker inte att det är så dumt. Jag hade kunnat tänka mig att göra samma sak. Keynan Rew och Patrick Hansen är två andra förare jag hade kunnat tänka mig. Jag tror att de hade kunnat göra gott för Smederna. Två tuffingar som är på gång uppåt.

Rospiggarna
Kai Huckenbeck, 1.558
Wiktor Przyjemski, 1.419
Antonio Lindbäck, 1.389
Oskar Polis, 1.250 (NY)
Kacper Pludra, 1.250 (NY)
Victor Palovaara, 0.500
Dante Johansson, 0.500 (NY)
Jonny Eriksson, 0.500 (NY)

Tre förare ska in i Rospiggarna. En av dem ska vara en stjärna är det sagt från klubbens håll. Får man drömma fritt så hade jag nog försökt värva tillbaka Vaculik eller Kolodziej. Kommer det hända? Knappast. Hallstaviks geografiska läge och hur banan varit de senaste åren gör det svårt att få dit ett tungt namn tror jag. Jag skulle satsa på att få dit Nicolai Klindt och David Bellego. Det känns som rimliga förare i Rospiggarna. Som stjärna skulle jag nog försöka få Michelsen att göra några matcher, han är inte helt omöjlig att få att köra i Sverige. Men det känns knappast troligt.

Piraterna
Przemyslaw Pawlicki, 2.079
Piotr Pawlicki, 2.028
Oskar Fajfer, 1.778
Maciej Janowski, 1.769
Pawel Przedpelski, 1.540
Vaclav Milik, 1.415
Ludvig Selvin, 0.500
Jonathan Ejnermark, 0.500
Erik Persson, 0.500

- Annons -

Två förare ska in i det här laget. Det är ett riktigt starkt lag som Piraterna har fått ihop. Daniel Davidsson har uttryckt att det kommer bli viktigt med 1.250-förare när Maciej Janowski är med i laget. Jan Kvech är ett namn som jag tror kan bli bra för Piraterna. Det är en ”1250-gubbe” som jag tror kan ta stora steg. Sen hade jag även fortsatt att satsa på Jonas Seifert-Salk. Även om han inte gjorde det speciellt bra under 2023 så är det en kompetent förare.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna