- Annons -

Så bra är GP förarna 2021

En ny GP säsong står för dörren, 15 förare ska göra upp om VM titeln. Jag har därför gått igenom förare för förare och skrivit några korta tankar om varje.

- Annons -

Bartosz Zmarzlik: 2019 och 2020 års världsmästare, enligt mig har han en nivå till som ingen annan besitter. Hans snitt i Bauhausligan är extremt högt och det visar vilken kvalite han har. Är han skadefri så blir han världsmästare för tredje gången 2021.

Tai Woffinden: Den trefaldiga världsmästaren hittar alltid en lucka och är en mästare på att köra om. Har de senaste säsongerna dragits med många skador. Satsar 2021 på polska ligan och GP, kan utmana om guldet.

Fredrik Lindgren: Svensken har de senaste åren steppat upp ordentligt och har verkligen etablerat sig i toppen. Missade efter skiljeheat silvret 2020.Gör som Tai och satsar på polska ligan och GP. Enligt mig fattas det där lilla extra för att han ska kunna bli världsmästare. Han jobbar dock hårt och kan ta guldet. Jag tror att Zmarzlik blir för svår.

Maciej Janowski: Stundtals riktigt bra i GP. Missat pallen med liten marginal många gånger. Vi vet vad han kan men det gäller att han jobbar på jämnheten över hela säsongen. Tyvärr för hans del har han inte varit så bra när det gäller som mest. Jag tror inte att Janowski 2021 kommer slåss om guldet. 

- Annons -

Leon Madsen: 2019 års silvermedaljör. Stundtals urstark, stundtals blek. Svår att tippa men jag tror inte att han kommer vara med i toppen. Kommer förmodligen få kämpa för att klara sig inom topp 6.

Jason Doyle: Doyle har de senaste säsongerna tappat en aning jämfört med den nivå han höll när han blev världsmästare. Doyle behöver tävla mycket för att prestera och det som talar emot honom 2021 är att polens regler gör att han inte får tävla så mycket som han önskar.

Artem Laguta: När Laguta är i form är det inte många som slår honom, något guld eller pallplacering tror jag dock inte att det blir 2021. Han får kämpa för topp 6.

Emil Sayfutdinov: Ryssen har varit med länge och tog 2019 ett Brons. Kommer han igång bra kan han 2021 ta ett efterlängtat guld.

Martin Vaculik: Jag tror inte vaculik klarar topp 6. Han håller inte tillräckligt hög nivå.  Det nya poängsystemet tillåter inte att man inte håller en någorlunda jämn nivå.

Max Fricke: för ojämn för att 2021 klara topp 6. Det var några säsonger sedan australiensaren höll någon vidare nivå. Både i seriespeedway och individuella tävlingar. Har en stor talang men behöver mer erfarenhet innan han kan nå toppen.

Matej Zagar: Traditionellt sett har Zagar alltid kommit runt topp 8. Jag har svårt att se att han höjer sig i år. Med de nya reglerna som kom 2020 får han således förlita sig på ett wild card då topp 6 kvalificerar sig till 2022.

Anders Thomsen: Nykomling som är svår att sia om. Tyvärr ganska skadebenägen. Hade 2020 en bra säsong och ska bli spännande att se vad han kan göra på den stora scenen.

Krzysztof Kasprzak: Kvalade sig tillbaka till GP-serien i somras. Hade ingen lyckad säsong 2015 när han senast körde GP. Extremt ojämn, vissa dagar slår ingen honom, nästa gång blir han utklassad av en reservförare. Kom tvåa i VM-serien 2014, jag har dock svårt att se att han skulle undvika att hamna i botten 2021.

Oliver Berntzon: Ny svensk i GP-serien, kommer bli tufft för Oliver att möta de bästa vecka efter vecka. Han har visat i ligorna att han har hög kapacitet men det blir en ny utmaning att köra GP. Oliver har ett starkt psyke och kan därför klara av utmaningen. Han vill inte sätta upp någon målsättning utan ta en tävling i taget har han sagt. Rimligtvis får han jaga en topp 6 plats. Bra för svensk speedway med en ny förare i GP.

Robert Lambert: Regerande europamästaren Lambert är tillbaka i GP- serien. Jag tippar att han missar pallen men klarar topp 6 då han fortfarande är ung. Om några år kommer han garanterat utmana om VM titeln.

Bild: Speedway.com

Adam Holman

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna