- Annons -

Så blir det med Wildcard till Målillas Grand Prix: ”Vem tar chansen i år?”

Nu står det klart vad som avgör vem som får Wildcard till Målillas Grand. Precis som de två senaste åren blir det vinnaren av individuella SM.

- Annons -

Det kanske inte kommer som någon direkt överraskning, men nu är det iallafall bekräftat att Wildcardet till Målillas Grand Prix även i år går till SM-vinnaren. Det skriver Fimspeedway om på sin hemsida.

SM avgörs den 27 juni i Målilla, den 15 juli är det dags för Grand Prix på samma bana.

GP-generalen Peter Samuelsson kommenterar beslutet till Fimspeedway.com.

– Vi har en speciell racingsommar framför oss i Målilla, det börjar med individuella SM. Självklart kommer målet för förarna vara att bli svensk mästare, men ett GP-Wildcard gör att insatserna höjs, säger Peter Samuelsson.

- Annons -

Även Svemos grenchef Mikael Karlsson är positiv till beslutet.

– Det här är ett gyllene läge för förarna att skapa historia, inte bara att bli svensk mästare utan även få chansen att visa vad de kan mot de bästa förarna i världen.

– Förra säsongen såg vi hur Oliver Berntzon blev den bästa poängplockaren i Speedway Of Nations finalen. Kim Nilsson lyckades kvala in till GP-serien, nu ser vi fram emot att se vem som tar chansen att kliva fram i år, avslutar Mikael Karlsson.

Om Fredrik Lindgren eller Kim Nilsson vinner SM går platsen den som kommer närmast efter.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna