- Annons -

Så blir det med de ryska förarna i Polen

Ryssarnas vara eller inte vara i speedwayvärlden är en stor snackis. Idag kom inofficiella uppgifter från Polen om hur det kommer att bli.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Den polska sidan Sportowefakty har publicerat uppgifter gällande att ryska medborgare som inte tävlat för Polen på polsk licens tidigare kommer att stoppas från att köra i ligan. I nuläget har Artem Laguta som är polsk medborgare ansökt om att få köra på polsk licens, om de nya uppgifterna stämmer skulle det alltså inte spela någon roll att han får polsk licens. Emil Sayfutdinov är även han polsk medborgare, ingen av dem kommer dock till start om uppgifterna stämmer.

En förare som däremot får köra enligt de nya reglerna är Gleb Chugunov. Detta då Gleb vid tidigare tillfällen har kört för det polska landslaget.

För att en förare som inte kört på polsk licens tidigare ska få byta kräver Polska förbundet att man säger upp sitt ryska medborgarskap.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna